Online Music Licensing Specialist/Accountmanager (32 – 40 uur)

32 - 40 hours
5 years of experience, permanent

Heb jij affiniteit met de entertainmentindustrie, nieuwe technologieën en een liefde voor muziek?
Lees dan vooral verder.

De markt

Online muziekgebruik is booming! Per jaar wordt er op de verschillende platformen samen meer dan
een triljoen keer muziek gestreamd.

 

Het team Online

Buma/Stemra is op zoek naar een licentiespecialist om ons Online team te versterken. Ons team werkt samen met Spotify, Apple, Facebook, YouTube en vele andere muziek en Video On Demand diensten en bestaat uit zowel Nederlandse als internationale teamleden. Het is onze taak om overeenkomsten te sluiten met online muziekgebruikers, zorg te dragen voor een eerlijke vergoeding en inkomsten te genereren voor onze meer dan 30.000 aangesloten componisten, tekstschrijvers en muziekuitgeverijen.

 

Het werk

Binnen het team Online heb jij de rol van Online Music Licensing Specialist. In deze dynamische functie onderhandel je met nieuwe én bestaande belangrijke commerciële partners en/of licentiehouders op het gebied van muziekstreaming, UGC, VOD, business to business en nieuwe innovatieve digitale diensten. Je werkt nauw samen met interne en externe (internationale) stakeholders om ervoor te zorgen dat alle zakelijke kansen worden gemaximaliseerd, wat resulteert in effectieve samenwerking met business en juridische afdelingen, terwijl je zorgt voor een effectieve samenwerking en informatiestroom met operationele teams voor rapportage, matching en facturering, en uiteindelijk het leveren van waarde aan onze leden.

Over jou

Ten aanzien van het leveren van resultaten in een snelle omgeving heb je een bewezen track record en neem je graag verantwoordelijkheid voor een divers scala aan partnerschappen, identificeert prospects en mogelijkheden, creëert licentiemodellen en onderhandelt en communiceert over complexe juridische en financiële onderwerpen. Als er gebieden zijn die buiten je expertise vallen, ben je nieuwsgierig om te leren en om de juiste stakeholders te vinden om samen te brengen om te zorgen voor duidelijkheid en waarde voor alle belanghebbenden in een partnerschap.

Verder beschik je over de volgende capaciteiten en competenties:

  • Ten minste HBO werk- en denkniveau en 5 tot 10 jaar ervaring met muzieklicenties, idealiter bij een DSP, muziekuitgeverij of CMO
  • Onderhandelaar met sterke projectmanagementvaardigheden en oog voor detail
  • Een goed begrip van auteursrechten, online royaltyketens, publishing rechten enz.
  • Vertrouwen in het bespreken van complexe, internationale, financiële en juridische zaken
  • Het vermogen om complexe onderwerpen op een eenvoudige manier over te brengen aan belanghebbenden die niet bekend zijn met muziekauteursrechten
  • Sterk vermogen om rapporten en presentaties op te stellen en te interpreteren
  • Een sterke analytische en probleemoplossende instelling
  • Resultaatgerichtheid, die goed is in het ontwikkelen van nieuwe werkprocessen
  • Algemene kennis en een natuurlijke nieuwsgierigheid naar huidige en komende online ontwikkelingen
  • Vlot Engels spreken en schrijven is een must aangezien een groot deel van de onderhandelingen in het Engels zal worden gevoerd, en er ook intern veel communicatie in het Engels plaatsvindt

Wat bieden wij?

Een marktconform salaris (jaarsalaris € 45.000,- tot € 65.000,- op fulltime basis). Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, dynamische werkomgeving, leuke en enthousiaste collega’s en managementteam, modern innovatief kantoor gericht op hybride werken.

 

Over Buma/Stemra

Werken bij Buma/Stemra betekent werken in de dynamische wereld van muziek. Als muziekauteursrechtenorganisatie zijn wij de schakel tussen liedjesschrijvers, componisten en hun uitgevers enerzijds en gebruikers van muziek anderzijds.

Wat we doen
Met ruim 150 medewerkers zetten wij ons in voor de belangen van meer dan 30.000 aangesloten muziekauteurs en -uitgevers. Zij verdienen een vergoeding wanneer hun nummers worden gebruikt. Wij zorgen ervoor dat zij hun geld krijgen.

Hoe we dat doen
Wij maken gedegen afspraken over de exploitatie van hun muziekauteursrecht. Service en kwaliteit zijn belangrijk voor ons, evenals ondernemerschap. We innoveren onze werkprocessen om tegemoet te komen aan de wensen van zowel songwriters als muziekgebruikers. Die dynamiek maakt ons werk boeiend.