Word lid van BumaStemra

Jij maakt muziek. Als die muziek gebruikt wordt, bijvoorbeeld op de radio, in de kroeg of op Spotify, dan zorgen wij ervoor dat jij daarvoor betaald krijgt.

Wat we voor je doen

Wij houden bij waar jouw muziek klinkt en we zorgen dat muziekgebruikers betalen voor het recht om jouw muziek te gebruiken. Die vergoeding betalen we snel en eenvoudig aan je uit.

We sluiten licenties met iedereen die jouw muziek zakelijk wil gebruiken. Denk aan online streamingplatforms zoals YouTube en Spotify, radio- en televisiestations, horeca, festivals en winkels en andere bedrijfsruimten. In Nederland, maar ook daarbuiten

Wij krijgen data over het gebruik van muziek op deze plekken en koppelen dit met state of the art techniek aan jouw muziek. Zo kunnen we jou betalen voor het gebruik van jouw muziek. Het enige wat jij hoeft te doen, is lid worden en jouw nummers bij ons aanmelden. Wij doen de rest!

Inzicht in jouw muziek en inkomsten

Als je lid bent van BumaStemra, krijg je toegang tot MijnBumaStemra. Dat is jouw persoonlijke omgeving waarin je precies ziet hoe jouw muziek presteert. Zo houd je grip op financiële opbrengsten, maar krijg je ook inzicht in je online streams en radio plays. Ook zie je bijvoorbeeld waar op de wereld jouw nummers populair zijn.

“BumaStemra is voor mij een onmisbare speler in de muziekindustrie. Super fijn dat zij namens mij mijn auteursrechten collecteren en dat ik precies in de portal kan terugzien waar mijn inkomsten vandaan komen!”

Testimonial Lov3less
Lov3less Singer/songwriter

Lid worden is een goed idee als…

  • Je componist, tekstschrijver of producer bent, uit Nederland óf daarbuiten
  • Je muziek of songteksten schrijft. Ben je alleen uitvoerend muzikant, meld je dan aan bij Sena
  • Je als persoon muziek maakt. Lid worden kan niet als band of groep

Of als jouw muziek….

  • Vaak live gespeeld wordt, door jezelf of andere artiesten
  • Regelmatig op de radio of op tv te horen is
  • Door een platenlabel wordt uitgebracht, op cd, dvd of vinyl
  • Jaarlijks meer dan 200.000 keer wordt gestreamd op betaalde muziekdiensten

Twijfel je? Nog meer weten? Op deze pagina vertellen we precies wat we voor je doen. Onze afdeling Member Services staat klaar voor al je vragen en goed advies. We zijn op werkdagen van 11.00 tot 16.00 uur bereikbaar via 023-7997889 of via info@bumastemra.nl.

Lid worden is heel eenvoudig. Je vult je gegevens in, tekent je contract (online!) en betaalt voor je lidmaatschap. Daarna kun je je muziek bij ons aanmelden. Wij doen de rest!

Ben je naast muziekmaker ook performer?

Dan is het belangrijk om je ook in te schrijven bij Sena. Sena zorgt ervoor dat jij een vergoeding ontvangt als je jouw muziek ten uitvoering brengt.

Kosten van een lidmaatschap bij BumaStemra

Om lid te worden als muziekmaker betaal je eenmalig € 45,76 inschrijfgeld. Daarna betaal je € 63,55 jaarlijkse contributie.

Meld je in een paar stappen aan als lid van BumaStemra

Ja, ik wil lid worden!

Lid worden als uitgever

Ook als uitgever kun je lid worden bij BumaStemra. Net als ruim 1.500 andere uitgevers. Als uitgever handel je in liedjes en de auteursrechten daarop en zorg je dat muziekmakers zo goed mogelijk verdienen met hun muziek. BumaStemra helpt je om muziekgebruik te monitoren en vergoedingen te innen voor de muziek van jouw muziekmakers.

Lid worden is een goed idee als…

  • Je uitgever bent en de rechten van liedjesschrijvers vertegenwoordigt. Voor platenlabels en uitvoerende artiesten is er Sena
  • De liedjes die je vertegenwoordigt regelmatig (live) worden uitgevoerd of uitgebracht
  • Je wil dat wij jouw aandeel in deze liedjes exploiteren

Heb je een vraag? Onze ledenservice staat klaar voor al je vragen en goed advies. We zijn op werkdagen van 11.00 tot 16.00 uur bereikbaar via 023-7997889.

Kosten van een lidmaatschap als uitgever bij BumaStemra

Om lid te worden als uitgever betaal je eenmalig € 91,51 inschrijfgeld. Daarna betaal je € 127,10 jaarlijkse contributie

Meld je aan als lid van BumaStemra

Ja, ik wil lid worden als uitgever!