Waar jouw muziek is, zijn wij

Alles voor muziekmakers

Jouw muziek is waardevol

Of het nou in een café is of thuis, bij een concert of in reclames. Jouw nummers en songteksten zijn waardevol. BumaStemra komt op voor die waarde. Waar je muziek ook klinkt, wij zorgen dat je betaald krijgt.

 

Waar jouw muziek is, zijn wij

BumaStemra regelt de vergoedingen voor ruim 40.000 componisten, tekstschrijvers en uitgevers. We monitoren het gebruik van de muziek van onze leden met slimme technologie. Waar dan ook. We zorgen dat jij snel en efficiënt het geld krijgt waar je recht op hebt voor het gebruik van jouw muziek.

We nemen je mee in wat wij voor je doen zodat jij een eerlijke vergoeding krijgt voor het gebruik van jouw muziek. Dan kun jij je richten op het maken.

Slimme technologie

We gebruiken innovatieve technologie om muziekdata te verzamelen en om jou uit te betalen.

Bijvoorbeeld met fingerprinting technologie lopen we voorop op het gebied van het herkennen van muziek in de live sector.

Online muziekgebruik, zoals op Youtube en Spotify, verwerken we met cutting edge technology die we zelf ontwikkeld hebben en die een maximale transparantie biedt voor jou.

We verzamelen jouw muziekdata met

State of the Art technologie

Lees meer over Music Recognition Technology

Ambassadeur van jouw muziek

Onze partnerorganisatie Buma Cultuur zet zich in voor de promotie van de muziek van onze makers in zowel Nederland als internationaal. Ook geven we makers een podium door muziekevenementen en -projecten te organiseren en ondersteunen. Denk aan het Amsterdam Dance Event en Eurosonic Noorderslag.

We behartigen de belangen van al onze leden in de Nederlandse en Europese politiek. We denken bijvoorbeeld mee over nieuwe wetten om jouw auteursrecht nog beter te beschermen. We weten wat er speelt doordat we steeds in gesprek zijn met onze leden en hun beroepsverenigingen.

Ook bij muziekgebruikers zijn we jouw ambassadeur. We overtuigen hen van de waarde van muziek en sluiten de beste deals met muziekgebruikers.

Persoonlijke aandacht

Bij BumaStemra kun je rekenen op persoonlijke aandacht. We denken graag met je mee als je een vraag hebt of ergens niet uitkomt. Neem gerust contact met ons op als dat het geval is, we staan voor je klaar. 

Jouw persoonlijke omgeving

In MijnBumaStemra, jouw persoonlijke online omgeving, kun je zien hoe je muziek presteert. Zo houd je grip op financiële opbrengsten en krijg je inzicht in je online streams en radio plays. En in ‘Inzichten’ in MijnBumaStemra zie je bijvoorbeeld waar in de wereld jouw nummers populair zijn.

Muziekmakers over BumaStemra

Er zijn 40.000 schrijvers, componisten en uitgevers aangesloten bij BumaStemra. Voor hen allemaal speelt muziek een grote rol in hun leven. Lees mee met wat zij zeggen over BumaStemra.

Testimonial Lov3less

“BumaStemra is voor mij een onmisbare speler in de muziekindustrie. Super fijn dat zij namens mij mijn auteursrechten collecteren en dat ik precies in de portal kan terug zien waar mijn inkomsten vandaan komen!”

Testimonial Lov3less Lov3less

"Mede dankzij BumaStemra ontvang ik vergoedingen voor het (inter)nationale gebruik van mijn muziek"

Blanks
Testimonial Vanessa Lann

"BumaStemra zorgt voor onderzoek en eventuele contact met de ensembles die mijn werken spelen nadat mijn stukken uitgevoerd zijn - ze laten me weten waar en wanneer er gebruik van mijn muziek plaats heeft gevonden. I couldn't do what I do without the help of BumaStemra!"

Testimonial Vanessa Lann Vanessa Lann

"BumaStemra geeft me zekerheid."

Maey
testimonial Kizzo

“Wanneer je succes hebt met je muziek, in Nederland, maar ook in het buitenland, en daar geld mee kunt verdienen, wil je BumaStemra in je corner hebben om dit geld op te halen. Zij zorgen voor een eerlijke verdeling.”

testimonial Kizzo Kizzo
Wulf

"Mede door de gelden die voortvloeien vanuit BumaStemra kom ik steeds dichter bij mijn ultieme droom: het oprichten van een songwriting-retreat op Ibiza. BumaStemra speelt een onmisbare rol in alle mooie plannen voor de toekomst."

Wulf Wulf
tessa rose jackson

"De gelden die via Buma binnenkomen hebben ervoor gezorgd dat ik op een financiële basis kan vertrouwen in de grillige muziekwereld. Buma denkt actief mee bij het aanmelden van ingewikkelde constructies en ik heb me altijd gesteund gevoeld als maker."

tessa rose jackson Tessa Rose Jackson

Where the music is

Wij zijn waar jouw muziek is. Wij organiseren of dragen bij aan grote events zoals het Amsterdam Dance Event en Eurosonic Noorderslag. Kom je optreden of wil je graag andere leden ontmoeten – hou dan onze events in de gaten. Zien we je daar?

Waar zijn we te vinden?

Meer evenementen