Jouw rechten internationaal vertegenwoordigd

BumaStemra Global

dance
Music recognition technology
Thuisbasis van elektronische muziek
Wereldwijde dekking
Music recognition technology
Thuisbasis van elektronische muziek
Wereldwijde dekking

Muziek is grenzeloos

Daarom is BumaStemra dat ook. Is jouw muziek te horen in een bar in Australië of tijdens een reclame in Oostenrijk? Ook dan regelen we dat jij daar eerlijk voor betaald krijgt. Welke internationale doorbraak het ook is, BumaStemra komt overal ter wereld op voor de waarde van jouw muziek.

 

Wereldwijde dekking

BumaStemra biedt een wereldwijde dekking. Dan doen we via licentieovereenkomsten met alle grote digitale platformen. Deze gelden voor heel Europa en waar mogelijk ook op andere continenten. In landen waar we nog geen overeenkomsten hebben, werken we samen met onze zusterorganisaties. Zo vertegenwoordigen we jouw muziekrechten overal. En jij krijgt altijd wat je als muziekmaker verdient. Dat vinden we namelijk wel zo eerlijk.

Gebruiksvriendelijk, transparant en betrokken

Als muziekmaker wil je je focussen op jouw muziek. BumaStemra snapt dat als geen ander. Daarom helpen wij je graag met je auteursrechten en hebben wij het internationale gedeelte alvast voor je uitgezocht. Elk land heeft andere regels. BumaStemra is er daarom speciaal om internationaal actieve muziekmakers te helpen. Dankzij ons state-of-the-art platform voor distributie, licenties en incasso, regelen we volledige transparantie en snelle betaling.

BumaStemra werkt hard voor haar leden. Daarom staan we in de wereldwijde top vijftien van auteursrechtenorganisaties voor muziekmakers. En daar zijn we trots op! We bieden onze leden goede uitbetalingspercentages, persoonlijke service en een gebruiksvriendelijk online portal. Hier registreer je liedjes en vind je de financiële resultaten van jouw muzikale inzet. Snel en eenvoudig. Zo heb jij meer tijd voor je internationale doorbraak. Wij doen de rest.

Van Play tot Pay

Hoe wij voor online muziek geld innen en vergoedingen uitbetalen

Van Play tot Pay
Rise Up

Voor gelijkheid in de muzieksector

Let's Rise Up

Thuisbasis van elektronische muziek

Sta je graag achter de draaitafels? Dan is BumaStemra je grootste fan en hulp. BumaStemra is namelijk de trotse oprichter van Amsterdam Dance Event, ’s werelds meest invloedrijke evenement voor elektronische muziek.

Wij zijn gespecialiseerd in het exploiteren van auteursrechten van dj’s, producers en internationale makers van alle elektronische muziekgenres. Zo vertegenwoordigen we leden als Tiësto, Martin Garrix, Hardwell, Armin van Buuren en Afrojack. Maar ook nog niet doorgebroken artiesten verwelkomen we natuurlijk graag.

NIET GEBRUIKEN
Elektronische Muziek

Een wereldwijd cultureel fenomeen

Over music recognition technology & fingerprinting

Copyright beschermen

Elektronische muziek wordt snel overgenomen. De muziek van elektronische makers wordt wereldwijd gedraaid en gebruikt. Met onze geavanceerde herkenningstechnologie monitoren we muziekgebruik. Vervolgens identificeren we de rechthebbenden en verdelen we inkomsten zo eerlijk mogelijk over alle makers.

Inhoudingspercentages

BumaStemra werkt altijd zonder winstoogmerk. Wel rekenen we kosten voor een lidmaatschap en houden we een percentage van de opbrengsten in. Dit doen we om onze noodzakelijke kosten te dekken. Bij BumaStemra hanteren we de volgende percentages over de opbrengsten:

  • Online: 10%. Wordt jouw muziek online gebruikt? Dan houden we 10% van de opbrengsten in. Onder online gebruik vallen bijvoorbeeld streamingdiensten. Dit percentage geldt wereldwijd voor alle gebieden waar we met online platformen een directe overeenkomst hebben
  • Internationaal: 5%. We houden 5% in van de opbrengsten voor tv, radio, online gebruik en live optredens voor gebieden waar BumaStemra (nog) geen directe licentie heeft. De 5% die wij inhouden, wordt toegepast na aftrek van de kosten die de lokale auteursrechtenorganisatie rekent
  • Nederland: 12,6%. BumaStemra is natuurlijk ook actief in Nederland. We houden 12,6% in van de opbrengsten voor Nederlandse radio, tv en live optreden. Bij sociaal-culturele evenementen zoals ADE of Eurosonic Noorderslag houden we een percentage in van maximaal 8%. Dit komt ten goede aan Buma Cultuur voor verschillende evenementen

Word nu lid van BumaStemra

BumaStemra is er voor alle internationale muziekmakers. Wij leveren persoonlijke service, wereldwijde dekking en een uitgebreid netwerk. Bij ons krijg je de vergoeding die je verdient, waar ter wereld je muziek ook klinkt. En natuurlijk nemen wij je de administratie uit handen. Zo houd jij tijd over voor wat écht belangrijk is: jouw muziek.

Ben jij toe aan de volgende stap in je internationale carrière? Sluit je dan nu aan bij ons collectief van internationale componisten, songtekstschrijvers en uitgevers en ontdek BumaStemra!

Waar zijn we te vinden?

Meer evenementen