Wij komen op voor de waarde van muziek

Alles over BumaStemra

Wij regelen de vergoeding voor het gebruik van muziek

We zorgen ervoor dat muziekmakers de vergoeding krijgen die hun muziek verdient. Inmiddels zijn er ruim 40.000 componisten, tekstschrijvers en uitgevers uit binnen- en buitenland bij ons aangesloten. Wij helpen hen om hun ambities waar te maken en zijn de verbindende partij tussen muziekmakers en muziekgebruikers. Waar muziek ook klinkt, het verrijkt onze levens. Dat verdient een eerlijke vergoeding.

 

Samen voor jouw muziek

Op de radio of in de horeca. Live of online. Jouw muziek klinkt overal. Waar ter wereld dit ook is: BumaStemra beschermt de waarde van jouw muziek. Als je liedjes schrijft, maakt of uitgeeft, zorgen wij ervoor dat je eerlijk voor het gebruik hiervan betaald krijgt.

Muziek voor jouw zakelijke succes

Maak je geen muziek, maar draai je deze wel in je zaak? Of gebruik je muziek als achtergrondgeluid tijdens je theatervoorstelling? Dan ben je muziekgebruiker. Al het gebruik voor zakelijk succes valt hieronder. BumaStemra regelt dat je al die mooie muziek kunt draaien. Dan doen we op een eerlijke manier voor jouw succes én voor de maker.

Hoe we alles eerlijk regelen

Wij regelen de exploitatierechten voor onze leden. BumaStemra ontzorgt en verbindt. We zien erop toe ervoor dat de bij ons aangesloten componisten, songtekstschrijvers en uitgevers altijd eerlijk betaald krijgen. 

Dat doen we door licenties aan muziekgebruikers te verstrekken. Van radio- en tv-stations tot concertorganisatoren, van horecagelegenheden en winkels tot streamingdiensten: wij staan voor alle partijen klaar. De licentie geeft muziekgebruikers het recht om muziek in te zetten voor professioneel gebruik. De vergoedingen die gebruikers hiervoor betalen, keren wij – zonder winstoogmerk – uit aan onze leden.

Muziekmakers geven we daarnaast een podium door muziekevenementen en -projecten te organiseren en ondersteunen. Zo dragen we actief bij aan een wereld vol waardevolle muziek.

BumaStemra is waar de muziek is

BumaStemra komt sinds 1913 op voor de waarde van muziek. Daarom zijn we altijd waar de muziek is. Dankzij de kracht van ons internationale collectief hebben we een groot bereik. We verbinden internationaal en regelen overal eerlijke vergoedingen. Dat doen we niet alleen bij een concert of in een kroeg, maar ook online. BumaStemra beweegt mee met de vernieuwingen in onze branche. Met slimme technologie monitoren we digitale platformen en geven we onze leden inzicht in hun muziek. We zoeken voor jou uit waar je muziek gedraaid wordt en hoeveel je hiervoor ontvangt. 

Waar zijn we te vinden?

Meer evenementen