Diversiteit, veiligheid en inclusie

BumaStemra gelooft dat een diverse, veilige en inclusieve muzieksector, een gezonde en succesvolle muzieksector is. Een plek waarin jij je thuisvoelt. Een plek met gelijke kansen voor alle muziekmakers, ongeacht gender, kleur, religie of sexuele oriëntatie. Daar zetten wij ons voor in.

Wat doet BumaStemra?

Ook bij BumaStemra sluiten we onze ogen niet voor onveiligheid in de muzieksector. We werken daarom aan een diverse, inclusieve en veilige werkomgeving voor al onze collega’s. Daarnaast zijn we alert op veiligheid en inclusie bij de evenementen die we zelf organiseren, of waar we aan bijdragen.

Taskforce GO!

BumaStemra is aangesloten bij Taskforce GO!. Deze samenwerking moet zorgen voor een veilige (werk)omgeving en grensoverschrijdend gedrag tegengaan. We doen dat onder andere met de gedragscode ‘Een Veilige Muzieksector Maken We Samen’. Meer weten? Check taskforcego.nl.

Rise Up: gelijke kansen voor vrouwen

Met het programma Rise Up willen we de positie van vrouwen in de muzieksector versterken. Slechts 14% van de componisten en tekstschrijvers die bij BumaStemra zijn aangesloten, is vrouw. Onder onze jongste leden is dat 26%. We zijn op de goede weg, maar het kan beter! Ons ideaal? Dat alle vrouwelijke muziekmakers zonder problemen kunnen meedoen in de creatieve industrie.

Rise Up

Draag bij aan gelijkheid in de muzieksector

Lees meer over Rise Up