Buma Cultuur

Buma Cultuur

Nederlandse muziek: daar is Buma Cultuur trotse voorvechter van. Wij zijn ervan overtuigd dat Nederland met al haar creativiteit en nieuwe veelkleurigheid veel moois te bieden heeft. Ben jij de nieuwe Froukje of heb je ideeën voor een knallende zomerhit? Aanstormend talent stimuleren we maar al te graag. Daarom dragen we met verschillende initiatieven bij aan de versterking van het Nederlandse product. Ook op de internationale markt. Daarbij waken we namens BumaStemra over het copyright.

Nederlandse muziek op de agenda: van jazz tot electronic

Jaarlijks organiseert Buma Cultuur een aantal grote conferenties en showcase-events in Nederland. Nederlandse componisten en hun uitgevers ontmoeten relevante spelers uit de wereldwijde muziekindustrie op deze evenementen.

Op welk evenement zien we jou straks de sterren van de hemel rocken?
Een greep uit de agenda:

Ontmoet je toekomstige opdrachtgever op onze matchmakings

Met het initiatief Dutch Music Export zorgt Buma Cultuur dat Nederlandse acts ook kunnen optreden op grote internationale showcase-events. Op deze events willen we muziekprofessionals samenbrengen. We willen namelijk zorgen dat jij als aanstormend talent ook de kans krijgt de juiste contacten te leggen. Daarom organiseren we bijvoorbeeld matchmakings om het netwerk van de Nederlandse acts te vergroten. En plannen we handelsmissies waarbij Nederlandse componisten rechtstreeks aan tafel zitten met grote opdrachtgevers.

Buma Awards: Nederlandse muziekmakers in de spotlight

Buma Cultuur presenteert ieder jaar de Buma Awards. Deze gaan naar de meest succesvolle componisten en tekstdichters van Nederland in allerlei genres. Ook de onverwachte en onbekende gezichten willen we een podium bieden. Zo zorgen wij dat iedereen in Nederland naar hun favoriete muziek kan blijven luisteren.

Muziek en makers de ruimte geven die ze verdienen

Als je net begint met je muzikale carrière, kan het best lastig zijn om je weg te vinden. Tijdens de door Buma georganiseerde Muzikantendag kunnen beginnende Nederlandse makers vragen stellen aan experts over de artistieke en de zakelijke kant van het muzikantschap. Het promoten en ontwikkelen van Nederlands talent dragen wij een warm hart toe. Daarom steunt Buma Cultuur ook verschillende andere initiatieven die hieraan bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan Componist des Vaderlands, Annie M.G. Schmidtprijs en de Willem Wilminkprijs.

Last but not least willen we muziek weer een plek geven in de klas. Want waardering voor muziek kan niet vroeg genoeg beginnen. Helaas valt door bezuinigingen muziek vaak weg in het hedendaagse onderwijs. Met de online lesprogramma’s van de Buma Music Academy helpen we docenten bij het geven van inspirerende lessen. Zo krijgt het muziekonderwijs een hoognodige boost.

Buma Cultuur
Buma Cultuur

Zet zich in voor muziek uit Nederland

Ga naar Bumacultuur.nl