Internationale incasso en betaling

Muziek is een universele taal. Waar in de wereld je ook gaat, klinkt muziek. Deze kunstvorm is niet gebonden aan tijd of plaats. En dat is maar goed ook. Want zo kan jij als muziekmaker je horizon blijven verbreden – letterlijk en figuurlijk.

Muziekgebruik buiten Nederland

Muziekgebruikers in Nederland draaien niet alleen muziek van eigen bodem, maar ook van muziekmakers buiten de landsgrenzen. En datzelfde geldt voor muziekgebruikers in andere landen. Een muziekgebruiker in een land als Engeland of Spanje kan een nieuwe release uit Nederland op repeat hebben staan, die zo een internationaal publiek bereikt.

Maak jij een track in Nederland, maar klinkt je muziek in andere landen door de speaker? Op de radio of op TV, in de horeca, tijdens live optredens of op een streamingsplatform? Dan is het wel zo eerlijk dat je hier een vergoeding voor krijgt. Of je nu een Nederlandse auteur bent of een muziekmaker die in Nederland woont.

Samenwerkingen met internationale auteursrechtenorganisaties

Wordt je muziek in landen buiten Nederland gedraaid? Dan zorgen wij dat je hiervoor uitbetaald krijgt. Wij hebben overeenkomsten met auteursrechtenorganisaties over de hele wereld. Deze zusterorganisaties kunnen eenvoudig je lokale muziekgebruik licenseren en incasseren. Op deze manier kunnen wij snel de vergoeding(en) binnenhalen waar je als auteur recht op hebt, en je ten slotte uitbetalen.

Gespecialiseerde teams

Binnen onze organisatie is er een aantal teams dat zich specialiseert in de wereld van internationale royalties. Wil je meer weten over de in en outs van wereldwijd muziekgebruik? Dan vertellen we je graag meer. Je kunt ons bereiken via international@bumastemra.nl.