Rise Up

Met het programma Rise Up willen we de positie van vrouwen in de muzieksector versterken. Slechts 14% van de componisten en tekstschrijvers die bij BumaStemra zijn aangesloten, is vrouw. Onder onze jongste leden is dat 26%. We zijn op de goede weg, maar het kan beter! Ons ideaal? Dat alle vrouwelijke muziekmakers zonder problemen kunnen meedoen in de creatieve industrie.

Hoe doen we dat?

Rise Up is gericht op oplossingen: wat moet er gebeuren om de kansen van vrouwen in de Nederlandse muziekindustrie te verbeteren? Bewustzijn over vooroordelen en discriminatie is daarbij belangrijk. We doen dat met een podcast, een podium geven aan rolmodellen en organiseren van netwerkevenementen. Zo maken wij met elkaar de muzieksector diverser én inclusiever.

Rise Up Podcast: Vrouwen in de muziek

In de Rise Up Podcast: Vrouwen in de muziek spreken we met vrouwelijke muziekmakers over onderwerpen als onderwijs, programmering en mediamuziek. Waar loop je tegenaan en hoe zorgen we voor meer gelijke kansen in de Nederlandse muziekindustrie? In vijf afleveringen praten we over oplossingen en wat we van elkaar kunnen leren.

Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je op onze podcast!

Muziekmakers in gesprek: rolmodellen en representatie