Even voorstellen

Manager Public Affairs: Sherlo Esajas

Licentie Even voorstellen

Vanaf 1 september 2022 is Sherlo Esajas aan boord bij BumaStemra in de rol van Manager Public Affairs. Binnen deze rol gaat Sherlo zich richten op het versterken van het muziekauteursrecht voor de bij BumaStemra aangesloten componisten, tekstschrijvers en uitgevers van muziek, zowel nationaal als internationaal.

"Bij BumaStemra mag ik de (politieke) belangen behartigen van muziekauteurs en muziekuitgevers in Nederland. Muziek is iets wat ons allemaal verbindt en ik ben dan ook heel trots dat ik werkzaam mag zijn in deze branche. Thema’s zoals verdere digitale groei, internationale regelgeving rond muziekstreaming, AI en buy outs raken onze leden. Ik wil graag bijdragen aan hun succes en heb daar enorm veel zin in!"

Sherlo Esajas Manager Public Affairs

Sherlo heeft ruime ervaring in de politieke arena, zowel op het gebied van beleidsbeïnvloeding als woordvoering. Bij BumaStemra ligt zijn focus op het bevorderen van samenwerking tussen de leden onderling en het onderhouden en stimuleren van een actieve relatie met de politieke besluitvorming rondom het muziekauteursrecht. Daarnaast vertegenwoordigt Sherlo BumaStemra en de bij haar aangesloten muziekauteurs bij nationale en internationale koepels voor muziekauteursrecht zoals VOICE, CISAC en GESAC.

“BumaStemra bevindt zich in het hart van de muziekindustrie. Met Sherlo aan boord verstevigen we onze strategische plek in Nederland en daarbuiten, eentje die cruciaal is bij het waarmaken van onze doelen. We zijn ervan overtuigd dat Sherlo met zijn ervaring en persoonlijkheid kan bijdragen aan een versterking van de positie van onze 36.000 leden.”

Bernard Kobes CEO