Buma Music in Media Awards

Buma Music in Media Awards
Licentie Buma Music in Media Awards

Buma Music in Motion

Buma Music in Motion is een evenement dat gericht is op het bevorderen van ambitie, creativiteit en het creëren van verbindingen tussen professionals in de muziek- en mediawereld. Het evenement onderstreept het belang van muziek in verschillende media, waaronder film, televisie, animatie, gaming en reclame.

Buma Music in Media Awards

Een belangrijk onderdeel van Buma Music in Motion zijn de Buma Music in Media Awards. Deze awards worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse conferentie en zijn bedoeld om uitmuntende muziekcomposities te erkennen en te belonen in twaalf verschillende media gerelateerde categorieën.

De categorieën van de Buma Music in Media Awards omvatten onder andere ‘Beste originele compositie in reclame’, ‘Beste originele compositie in televisieserie’, ‘Beste originele compositie in een documentaire’, enzovoort. De awards worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit professionals uit de muziek- en mediawereld en winnaars worden gekozen op basis van creativiteit, originaliteit en effectiviteit in het gebruik van muziek in media.

Naast de Buma Music in Media Awards biedt het evenement ook diverse andere activiteiten, zoals matchmakings en internationale (digitale) sync missies, om professionals uit de muziek- en mediawereld te helpen elkaar te ontmoeten en samen te werken. Na meer dan 10 jaar is Buma Music in Motion uitgegroeid tot een belangrijk platform waar professionals in de muziek- en mediawereld samen kunnen komen en ideeën kunnen uitwisselen over hoe muziek nog beter in media kan worden geïntegreerd.