Hoe wijzig ik mijn lidmaatschap?

Wil je je exploitatierechten voor een land of werelddeel onderbrengen bij een andere auteursrechtenorganisatie? Dan kun je je contract met BumaStemra wijzigen. Stel: voor het gebruik van je muziek in de Verenigde Staten, wil je je aanmelden bij een Amerikaanse auteursrechtenorganisatie. Maar voor je muziekgebruik in de rest van de wereld, wil je lid blijven van BumaStemra. In dit geval kun je een verzoek bij ons indienen. Dan verwijderen wij vervolgens de Verenigde Staten uit het contract. 

Je kunt een exploitatiecontract per jaar wijzigingen. Houd hierbij wel rekening met een opzegtermijn van minimaal drie maanden. Wijzig je je lidmaatschap bijvoorbeeld op 30 september? Dan wordt je contract aangepast per 1 januari volgend jaar. Vanaf dit moment kun je je dus aansluiten bij een auteursrechtenorganisatie (in de Verenigde Staten). Geef wel aan dat je alleen lid wil worden voor dit specifieke land. 

Wil je de auteursrechten voor een specifieke categorie uitsluiten? Dat is sinds juni 2014 mogelijk via het opt-out systeem, voor de volgende categorieën: events, RTV, achtergrondmuziek, mechanisch en online. Ook hier geldt een opzegtermijn van minimaal drie maanden. Voor uitgevers werkt bovenstaande anders. 

Wil je je rechten en/of je contract wijzigingen? Of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@bumastemra.nl