Waarom lid worden van BumaStemra?

Het is zinvol om als componist en/of tekstdichter lid te worden van BumaStemra, als je zelfgeschreven werken regelmatig worden uitgezonden op radio of tv, je vaker regelmatig met eigen werk optreedt of je muziek wordt vastgelegd op cd of dvd. Wij houden bij waar je muziek klinkt en zorgen ervoor dat muziekgebruikers betalen voor het gebruik van jouw werk. De vergoedingen die hiermee gepaard gaan, betalen we je altijd snel en eenvoudig uit.

Ook sluiten wij licenties met de partijen die jouw muziek zakelijk willen gebruiken. Denk hierbij aan online streamingplatforms, zoals YouTube en Spotify, maar ook radio-en televisiestations, horecaondernemingen, festivals, winkels en andere bedrijfsruimten. In Nederland, maar ook in het buitenland. Zo incasseren wij wereldwijd jouw auteursvergoedingen.

Lid worden van BumaStemra betekent dus verdienen aan je eigen muziek. Wordt je muziek in binnen- of buitenland gebruikt? En heb je je werken bij ons aangemeld? Dan kunnen wij jou uitbetalen, elke keer dat jouw muziek ergens door de speakers klinkt.