Evenementen-radiozenders op een FM-frequentie

Licentie Evenementen-radiozenders op een FM-frequentie

Voor het gebruik van muziek tijdens radio-uitzendingen heb je een licentie nodig. Dit geldt ook voor evenementen-radiozenders: zenders die een programma uitzenden dat aan een bepaald evenement of festival gekoppeld is. Zo’n licentie kun je via BumaStemra aanvragen.

Wat je voor deze licentie betaalt ligt aan verschillende dingen, bijvoorbeeld aan hoeveel muziek je gebruikt tijdens de uitzending en hoeveel advertentie-inkomsten de zender verdient. Er geldt een minimumvergoeding voor het gebruik van muziek in uitzendingen.

Waarom een licentie?

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Muziek is de brandstof voor zakelijk succes. Sta je wel een stil bij wat muziek je oplevert? Zoals sfeer, emotie en energie. Muziek brengt je dichter bij je zakelijke dromen. Het is de investering dus meer dan waard. En met een licentie bij BumaStemra is al je muziekgebruik in één keer goed geregeld.
Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Deze licentie wordt gebruikt door

  • Eventzender
  • Radiouitzending van een festival
  • Radiouitzending van een concert

Wat kost het?

Er geldt een percentage van de netto advertentie inkomsten met een afhankelijkheid van het percentage muziekgebruik. Als er geen of nauwelijks inkomsten uit reclame wordt gegenereerd, is er een dagprijs verschuldigd. De hoogte van de dagprijs is afhankelijk van het aantal inwoners (bij ether verspreiding) of kabelaansluitingen (bij kabel verspreiding).

Downloads

Download hier aanvullende informatie.

Tarief

Vraag een licentie aan

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel
Naam*