Licentiewijzer

Audiovisuele productie / Commercial / Opdrachtmuziek

Vraag licentie aan
Licentie Licentie 1

Muziek speelt een belangrijke rol bij het overbrengen van een boodschap. Om die reden wordt er vaak muziek gebruikt in commercials. Onder commercials wordt verstaan: reclame-uitingen op bijvoorbeeld internet, op tv en/of radio binnen de daarvoor bestemde reclameblokken, tijdens of op evenementen, in bioscopen, filmhuizen en/of theaters, op ‘grootbeeldschermen’ of instore.

Waarom een licentie?

Voor het laten horen van muziek aan jouw bezoekers heb je een licentie nodig waarvoor je een (licentie)vergoeding betaalt aan Buma/Stemra en waardoor je toestemming hebt om de muziek te gebruiken. Buma/Stemra zorgt er vervolgens voor dat de door jou betaalde kosten terechtkomen bij de artiesten

Deze licentie wordt vaak gebruikt door

  • Bioscopen
  • Theaters
  • Filmhuizen
  • Evenementen

Wat kost dit?

We kijken naar de ticketomzet en het bedrag dat je aan de artiesten betaalt. De ticketomzet is leidend, tenzij het totaal bedrag aan artiesten hoger is. Over dit bedrag rekenen we een percentage, vaak is dit 7%. Als er geen entree gevraagd wordt en de artiesten treden (nagenoeg) belangeloos op, is er een minimumtarief o.b.v. oppervlakte. Wil je nog meer weten over het Algemeen Tarief? Kijk dan in onze uitgebreide tarieftekst.

Downloads

Download hieronder onze aanvullende informatie.

Brochures

Licentie aanvragen

Vul het formulier in om deze licentie aan te vragen.

"*" geeft vereiste velden aan

E-mailadres aanvrager*