Publieke omroep met een lokaal karakter

Licentie Publieke omroep met een lokaal karakter

Voor het gebruik van muziek tijdens tv- en radioprogramma’s heb je een licentie nodig. Via BumaStemra kun je deze licentie afsluiten voor uitzendingen op een publieke omroep met een lokaal karakter. Zo’n publieke omroep verspreidt haar programma’s in een specifieke streek, stad of regio in Nederland. Ze worden ook wel eens lokale zenders of omroepen genoemd.

Deze licentie krijg je door een standaardovereenkomst met ons af te sluiten.

Met de licentie mag een omroep ook hun uitzendingen rechtstreeks via hun eigen website doorgeven, zonder extra kosten. Daar vallen ook uitgesteld kijken- en uitgesteld luisteren onder als dit gratis wordt aangeboden via de eigen website of apps.

Waarom een licentie?

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Deze licentie wordt vaak gebruikt door

  • Lokale omroepen
  • Lokale televisiezender
  • Lokale radiozender

Wat kost het?

Op basis van 100% gebruik van muziek in de totale zendtijd van een programma, is het tarief voor Buma 10% van de netto inkomsten en voor Stemra 3,33% van de netto inkomsten. Dit tarief wordt pro rata toegepast. Dit betekent dat wanneer het gemiddelde gebruik van muziek in de totale zendtijd 60% bedraagt, het tarief voor Buma 6% van de netto inkomsten is en voor Stemra 2% van de netto inkomsten bedraagt.

Vraag een licentie aan

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel
Naam*