To the Beat of the Drum

Strategie 2021-2025

De muziekwereld is continu in beweging. Mede door de digitalisering en globalisering, ontwikkelt het muzieklandschap zich sneller dan ooit tevoren. De gevolgen hiervan hebben invloed op de makers én de gebruikers van muziek. Het speelveld is veranderd. En dit vraagt om het uitstippelen van een nieuwe koers. Een nieuwe strategie voor de toekomst. En dát is precies waar wij ons de laatste jaren op hebben gestort.

De nieuwe koers

In oktober 2020 presenteerden wij onze nieuwe koers To the Beat of the Drum. En vanuit dit startpunt sloegen we een nieuwe weg in. We streven ernaar concrete ontwikkelingen en verbeteringen door te voeren, op de korte én langere termijn.

Hierbij maken ons hard voor het behoud van een gezond muziek-ecosysteem. Een systeem waarin alle belanghebbenden op een harmonische manier met elkaar samenwerken. En waarin jij, als muzikant, componist, tekstschrijver óf muziekgebruiker, bijdraagt aan eerlijke uitwisseling van muziek. Zo innoveren we samen, als mede-muziekliefhebbers, mee met de digitale wereld van vandaag en morgen.

"De drum bepaalt het ritme, het is de basis van muziek. Zo gauw de drum begint, begint de beweging en moet je eigenlijk dansen. Een strategie is geen knop die je omzet, het is een beweging die je inzet. Het is een proces van dag na dag, maand na maand, jaar na jaar. Een continuüm van verbetering en groei. Dát is de nieuwe hartslag van BumaStemra."

Bernard Kobes CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur

Ben je benieuwd naar de volledige visie achter onze strategie? In deze video vertellen Bernard Kobes (CEO en Raad van Bestuur) en Marleen Kloppers (CFO en Raad van Bestuur) je over hun ambities, dromen en plannen voor de toekomst van BumaStemra.

Ons verhaal

14 mensen, 14 verwachtingen. Welke kansen en mogelijkheden liggen er? En hoe behartigen we de belangen van muziekmakers- en gebruiker nóg beter? We vroegen componisten, tekstschrijvers, muziekgebruikers en onze eigen medewerkers over hun visie op een toekomstbestendig BumaStemra. In de video zie hun reacties.

Waar staan we met To the Beat of the Drum?

We maken stappen! Sinds de lancering van onze nieuwe strategie…

  • Hebben we de verwerking van online muziekgebruik in huis gehaald. Dat is sneller en efficiënter
  • Werken we in een nieuw IT-systeem, waarmee we alle data van muziekgebruik verwerken
  • Hebben we MijnBumaStemra verder ontwikkeld en ook voor uitgevers gelanceerd
  • Zijn we gestart met het verzamelen van data over muziekgebruik bij Live Events en Achtergrondmuziek
  • Denken we na over manieren, waarop we onze organisatie verder kunnen versterken en professionaliseren

Je ziet het: onze nieuwe koers ‘To the Beat of the Drum’ is volop in beweging. Ben je lid van BumaStemra? Dan sturen we je regelmatig een nieuwsbrief, waarin we je up-to-date houden van de laatste ontwikkelingen. En natuurlijk kun je ons ook volgen op social media!