Salt & BumaStemra

Licentie Salt & BumaStemra

Het royalty-verzamelplatform Salt heeft een overeenkomst van tien jaar gesloten met BumaStemra en de overname van Session, eigendom van Björn Ulvaeus, aangekondigd. Salt, gevestigd in Londen, noemt zichzelf “een backoffice-SaaS-platform van de volgende generatie voor het verwerken en distribueren van royalties aan rechthebbenden in de muzieksector” en heeft via een formele verklaring die naar Digital Music News is gemaild, de samenwerking met BumaStemra en de overname van Session onthuld.

"Het geavanceerde vermogen van Salt, ontworpen in samenwerking met de experts van BumaStemra, stelt ons in staat om onze processen te automatiseren en te stroomlijnen, onze inkomsten te maximaliseren en veel meer transparantie te bieden. Onze leden zoeken voortdurend naar snellere, nauwkeurigere, regelmatiger en transparantere inkomsten. Salt stelt ons in staat om precies dat te bieden."

Bernard Kobes
Bernard Kobes CEO BumaStemra

Ondertussen komt de overname van Session ongeveer vijf maanden nadat het credits- en samenwerkingsplatform, dat de verzameling van nauwkeurige metadata bij het punt van creatie prioriteert, een samenwerkingsovereenkomst onthulde met SoundCloud, de eigenaar van Musiio. Hoewel de financiële details van de verkoop van Session niet publiekelijk bekend zijn gemaakt, benadrukte Salt de vermeende betekenis van de overname wat betreft het brengen van “een nieuwe generatie van eerlijke erkenning en compensatie voor alle muziek makers en rechthebbenden” en het maken van onvergelijkbare royalties tot een probleem uit het verleden.

In een verklaring erkende Björn Ulvaeus, die lid is geworden van de raad van bestuur van Salt, zijn visie op het belang van de gecombineerde operatie met betrekking tot het brengen van “transparantie en nauwkeurigheid in de industrie”.

“Ik ben verheugd om lid te worden van de raad van bestuur van Salt en om met dit prestigieuze team samen te werken om de transparantie en nauwkeurigheid in de industrie te brengen waar we allemaal zo lang op hebben gewacht”, aldus de eigenaar van Pophouse Entertainment Ulvaeus.