Licenties voor niet-commercieel gebruik

Wil je gebruik maken van een licentie voor niet-commercieel gebruik?

Als muziekmaker kun je jouw werk laten licenseren bij Creative Commons. Dat geldt voor niet-commercieel gebruik: muziekgebruik waar je geen winst mee maakt. Bijvoorbeeld als je reclame voor jouw muziek maakt, waar mensen niet voor hoeven te betalen.  

Met een licentie van Creative Commons kun je soepeler omgaan met jouw auteursrecht. Je kunt jouw muziek op nog meer manieren de wereld inbrengen, zodat meer mensen jouw werk leren kennen. En terwijl je jouw werk verspreidt via Creative Commons, beschermt BumaStemra nog steeds jouw auteursrecht. Dat werkt als volgt:

  • Via Creative Commons kun je zelf jouw muziek gebruiken in niet-commerciële situaties, bijvoorbeeld voor reclame.
  • BumaStemra blijft verantwoordelijk voor de muziek waar je wel een vergoeding voor krijgt, bijvoorbeeld als jouw muziek gedraaid wordt op de radio. 

Maak je gebruik van de licentie van Creative Commons, dan volg je nog steeds de voorwaarden voor alle BumaStemra leden. Meer informatie over de voorwaarden.

Wil je gebruik maken van de licentie van Creative Commons? Stuur dan een e-mail met je naam, je relatienummer en de betreffende werken naar info@bumastemra.nl