Restaurant Bij Ernst: "Muziek is enorm belangrijk voor onze sfeer".

Niets is zo belangrijk als de juiste muziek in je restaurant. Samen met het interieur en de bediening is het een onmisbare sfeermaker in je zaak. Ernst van der Baan, eigenaar en naamgever van restaurant ‘Bij Ernst’ in De Rijp vertelt hoe muziek bijdraagt aan zijn zakelijke succes.

Aan de rand van het Noord-Hollandse dorp De Rijp ligt restaurant Bij Ernst. Een begrip voor de dorpelingen. Want behalve gezellig dineren, kun je Bij Ernst ook allerlei andere dingen vieren. Een kinderfeestje, je huwelijk of een bedrijfsuitje: in De Rijp weten ze dat ze dan bij Bij Ernst moeten zijn. Eigenaar Ernst is zelf een geboren en getogen Rijpenaar.

Voor zijn veertigste verjaardag wilde hij een eigen restaurant hebben. In onder andere de Amsterdamse horeca, bij tweesterrenrestaurant de Bokkedoorns en op de Zaanse Schans, heeft hij voldoende ervaring opgedaan in het leiden van een zaak en het neerzetten van een concept.

 

"Ik wil een ongedwongen en huiselijke sfeer bieden, zodat er een gevoel van thuiskomen ontstaat. De muziek staat altijd aan op de achtergrond. Wat het effect is als je dat niet doet, is direct te merken zodra er geen muziek op staat. Bijvoorbeeld als iemand vergeet de muziek aan te zetten na een speech bij een bruiloft of een bedrijfsfeest."

Ernst van der Baan Restaurant Bij Ernst

Muziek maakt de huiselijke sfeer

Elke zaak heeft zo zijn eigen publiek en sfeer. Ook Ernst vindt muziek erg belangrijk om zijn gasten een goed gevoel te geven in zijn restaurant.

Bij Ernst draait vaak een ‘chillout playlist’ waarin allemaal fijne muziek verzameld is die past bij de sfeer die Van der Baan graag ziet. “Ik heb geen tijd om zelf muziek uit te zoeken”, bekent hij.

"Deze playlist is heel divers, van pop tot lounge. Vraag me niet naar namen: die weet ik niet. De muziek heeft gewoon veel invloed. Gasten neuriën, fluiten of zingen vaak mee. Daarbij is het voor het personeel ook heel belangrijk, zeker voor de mensen in de keuken. Die staan de hele dag achter een bakplaat - dan is het lekker om muziek op te hebben staan."

Ernst van der Baan Restaurant Bij Ernst

Ook overtuigd van de waarde van muziek?

Vraag een licentie aan