Algemene ledenvergadering

Woensdag 17 mei 2023, 10.00 uur

Op woensdag 17 mei 2023 vindt de Algemene ledenvergadering van de Vereniging Buma en Stichting Stemra (ALV) plaats. We hopen je dan te zien in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Je bent vanaf 09.00 uur van harte welkom. Het programma start om 10.00 uur.

Programma

10.00 – 10.30 Inkomsten: het verhaal achter de cijfers

Collega’s Michiel Laan en Martijn van Zon presenteren aan de hand van sprekende voorbeelden het verhaal achter de totale cijfers; wat zijn de inkomsten geweest van de verschillende groepen auteurs? Wat doen we de komende jaren om ervoor te zorgen dat jullie tevreden zijn?

Met Michiel Laan (Chief Commercial Officer BumaStemra) en Martijn van Zon (Chief Operations Officer BumaStemra).

10.30 – 14.30 Algemene ledenvergadering

CEO Bernard Kobes geeft een update van het afgelopen jaar en CFO Marleen Kloppers presenteert de jaarcijfers van Buma en Stemra. Na de pauze vinden verkiezingen plaats voor leden binnen de Raad van Toezicht, de Raad van Rechthebbenden, het bestuur van Buma Cultuur en de Geschillencommissie. Ook staat de herbenoeming van CEO Bernard Kobes op de agenda. De volledige agenda en vergaderstukken vind je via Berichten in mijn.bumastemra.nl.

13.00 – 13.30 Diversiteit, inclusie en veiligheid

Aansluitend aan de pauze en voorafgaand aan de verkiezingen staat Bernard, in gesprek met radiomaker en presentator Angelique Houtveen, stil bij de beweging in onze sector op dit gebied. Hoe kan iedereen bijdragen aan een veilige en inclusieve sector? Hierover gaan Bernard en Angelique ook graag in gesprek met jullie.

Angelique Houtveen is radio- en podcastmaker, voice-over en presenteert events. Maar bovenal is ze muziekliefhebber pur sang. Elke maandag en dinsdag presenteert ze de middagshow op Sublime en maandelijks schrijft ze de muziekrubriek in LINDA Magazine.


Ze schuift regelmatig aan als gast bij talkshows om te praten over muziek en gaf onlangs een TedX talk over de druk om te moeten presteren als je niet binnen de norm valt. Op Sublime zet ze zich o.a. in voor jong soul/jazz talent. Eerder presenteerde ze o.a. programma’s op 3FM (zat in 2017 in het Glazen Huis) en FunX.

14.30 – 15.00 Unboxing royalties

Online inkomsten zijn een steeds belangrijkere inkomstenstroom voor onze rechthebbenden. Maar hoe komen we bij het bedrag dat op jouw bankrekening terechtkomt? In deze workshop lichten we het deksel van de beruchte ‘zwarte doos’ en leggen we uit waarom de streamvalue niet bestaat, hoe we tot overeenstemming komen met grote DSP’s en wat jij kunt doen om te zorgen voor een soepele royaltystroom.

Met Jurjan Rietveld (Manager Online Operations BumaStemra) en James Frostick (Head of Online Licensing BumaStemra).

Dit programmaonderdeel is Engelstalig.

15.00 – 16.00 Borrel

We sluiten de dag af met een borrel in de IJzaal van de Tolhuistuin.

Verkiezingen

Tijdens de Algemene ledenvergadering vinden er verkiezingen plaats voor leden binnen de Raad van Toezicht, de Raad van Rechthebbenden, het bestuur van Buma Cultuur en de Geschillencommissie van BumaStemra. Een overzicht van de kandidaten vind je in de bijlagen.

Vanwege het groot aantal beschikbare zetels stellen de kandidaten zich, in plaats van tijdens de Algemene ledenvergadering, vooraf in een korte video aan jou voor. De video’s van de kandidaten vind je in MijnBumaStemra. Wil je een of meerdere kandidaten een vraag stellen? Stuur dan je vraag en de naam van de kandidaat aan wie je deze vraag stelt aan: algemene.ledenvergadering@bumastemra.nl.

Documenten

  • Definitieve agenda en vergaderstukken (MijnBumaStemra)
  • Video’s, CV’s en motivaties van de kandidaten (MijnBumaStemra)
  • E-voting reglement (download)

Alle documenten zijn beschikbaar via Berichten of in de Kalender in mijn.bumastemra.nl.

Locatie en bereikbaarheid

Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam

Pont
Vanaf Centraal Station neem je de pont naar Buiksloterweg. Deze pont vaart dag en nacht en is gratis. De reisduur is ongeveer drie minuten.

Bus
Vanuit Amsterdam-Noord is de Tolhuistuin te bereiken met bus 38. De bus stopt direct naast de Tolhuistuin. Raadpleeg voor actuele reisinformatie www.9292.nl.

Parkeren
De dichtstbijzijnde parkeergarage is onder de A’DAM Toren, Overhoeksplein 5, 1031 KS. Vanaf hier is het ongeveer 150 meter lopen naar het Paviljoen. Ook kan er geparkeerd worden aan de centrumkant van de stad bij Parking Centrum, Oosterdokstraat 150. Neem dan de pont naar Buiksloterweg aan de Noordzijde van Amsterdam Centraal Station.

Er worden geen uitrijkaarten verstrekt.