Vette tips

backstage Navarone

Lid zijn bij BumaStemra heeft veel voordelen voor alle (startende) muziekmakers. Op deze pagina vertellen we jou graag over de upcoming evenementen en andere handige tools en tips.

Evenementen: voordelen voor leden

Er zijn jaarlijks veel interessante evenementen voor muziekmakers, die vaak worden ondersteund door BumaStemra. De Muzikantendag bijvoorbeeld. Dit is hét evenement waar je als muzikant meer te weten kunt komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Deze dag, die onder andere wordt georganiseerd door Buma Cultuur, is gratis voor leden van BumaStemra. Nog een extra reden om mee te doen aan de gave masterclasses en workshops van artiesten en experts. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Hieronder vind je meer evenementen die voor jou interessant zouden kunnen zijn.

Onze evenementen, zien we je daar?

Meer evenementen

Handige tools en apps

Alles over muziekrecht

In 2019 hebben de Collectieve Beheersorganisaties (CBO’s), BumaStemra, NORMA en Sena, hun krachten gebundeld in de vorm van Music Rights on Tour. Met dit initiatief willen deze organisaties zoveel mogelijk studenten, jonge muzikanten, producenten, componisten en auteurs bereiken en op een makkelijke manier uitleggen hoe je je geld kan claimen bij ons.

Inzichten in MijnBumaStemra

In de MijnBumaStemra-omgeving kan je alles regelen rondom jouw muziek. Hier krijg je unieke inzichten in jouw muziekdata én geldzaken.

De BumaStemra nieuwsbrief voor leden

Ben je lid van BumaStemra? Dan sturen we je regelmatig een nieuwsbrief, waarin we je up-to-date houden van de laatste ontwikkelingen. Hierin kan je soms ook goeie deals vinden voor evenementen waar wij bij aangesloten zijn. Houd de nieuwsbrief dus goed in de gaten!

Setlijsten aanleveren in MijnBumaStemra

In MijnBumaStemra bieden we een gebruiksvriendelijke manier om setlijsten samen te stellen. Je vindt de functionaliteiten onder het tabblad ‘Live’. Je hebt de mogelijkheid om handmatig werken toe te voegen aan je setlijst, of je kunt een Excel-lijst importeren.

Het handmatig creëren van een nieuwe setlijst is erg eenvoudig: je kunt werken toevoegen uit je eigen repertoire, of je zoekt werken op in onze uitgebreide Titelcatalogus of in de Spotify-database. Met slechts een paar klikken heb je je setlijst samengesteld. De handige kopieerfunctie maakt het mogelijk om bestaande setlijsten opnieuw te gebruiken. Dat scheelt na een volgend optreden veel werk.

Bekijk de video hieronder voor een introductie van de functionaliteiten!

Het indienen van setlijsten na een live optreden is cruciaal. Op die manier zorgen we ervoor dat de nummers die gespeeld zijn worden gekoppeld aan geregistreerde werken, waardoor  rechthebbenden op een eerlijke manier worden vergoed voor het gebruik van hun muziek.

Setlijsten app

Je kunt ook setlijsten aanleveren in de Buma Setlijsten-app. Klik op de link hieronder om te zien hoe dit werkt.

Download hier de app voor iOS of Android.

Als het gebruiken van deze app of het aanleveren in de MijnBumaStemra-omgeving voor jou niet mogelijk is, dan kun je dit Excel-overzicht gebruiken. We verzoeken je het ingevulde bestand te sturen aan garing.podia@bumastemra.nl.

Heb jij een tip voor een collega (startende) muziekmaker? Deel ‘m met ons via info@bumastemra.nl en misschien staat hij binnenkort op deze pagina!

Podcast

Rise Up: Vrouwen in Muziek

In De Rise Up Podcast: Vrouwen in Muziek gaan we met gasten in gesprek over de vraag: hoe werken we sneller toe naar gelijke kansen voor vrouwen in de Nederlandse muziekindustrie?We gaan het vooral hebben over oplossingen en over wat we van elkaar kunnen leren.

Luister nu op Spotify
Podcast

Brood en Spelen

Brood en Spelen is dé nieuwe podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers. Host Amber Roner neemt met haar gasten de wekelijkse muzikale actualiteiten door. Verwacht boeiende interviews, inhoudelijke tafelgesprekken en de tofste tracks.

Luister nu op Spotify