Muzikantendag

Hét grootste muziekevenement van Nederland voor startende muziekmakers

Licentie Muzikantendag

Het grootste muziekevenement van Nederland voor muzikanten

De Muzikantendag is het grootste muziekevenement van Nederland voor muzikanten en vind dit jaar plaats op 27 mei in de Melkweg in Amsterdam. Tot 18 mei kun je als BumaStemra lid jouw gratis ticket claimen voor de Muzikantendag! Zien we je daar?

Het is de perfecte plek om als muzikant meer te weten te komen over de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Tijdens deze dag kun je deelnemen aan masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muzieksector die je extra bagage meegeven in de ontwikkeling van je muzikale ambities.

Ondernemerschap

Als muzikant heb je niet alleen goede muziek nodig, maar moet je ook jezelf ontwikkelen als ondernemer. Het is belangrijk om te weten waar je moet beginnen en hoe je jezelf en je muziek het beste kunt presenteren aan de juiste mensen uit de industrie. Bij de Muzikantendag zijn er veel regels, contracten, mogelijkheden en valkuilen waar je als muzikant mee te maken krijgt en waarover je vragen kunt stellen aan de experts. Zij hebben de kennis en ervaring om je te helpen bij het opbouwen van een succesvolle carrière.

Netwerken

Tijdens de Muzikantendag zijn er ontzettend veel kopstukken uit de muzieksector aanwezig, waardoor je als muzikant voldoende gelegenheid hebt om te netwerken. Dit is de perfecte gelegenheid om je demo te laten horen en vragen te stellen aan professionals uit de muzieksector.

Organisatoren

De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, Sena, Musicmaker, Interface, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant en de Melkweg. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd in de Melkweg in Amsterdam en trekt elk jaar duizenden bezoekers.

Workshops

De Muzikantendag biedt een breed scala aan workshops en masterclasses. Er zijn bijvoorbeeld workshops over het schrijven van liedjes, het opnemen en produceren van muziek en het zakelijke aspect van de muzieksector. Daarnaast zijn er masterclasses van bekende artiesten waarbij je de kans krijgt om vragen te stellen en te leren van hun ervaringen. Een ander belangrijk onderdeel van de Muzikantendag zijn de speeddatesessies. Dit zijn sessies waarbij je de mogelijkheid hebt om één-op-één in gesprek te gaan met professionals uit de muzieksector. Dit is een unieke kans om je demo te laten horen en feedback te krijgen van professionals.

Succesvolle carrière

De Muzikantendag is niet alleen interessant voor beginnende muzikanten, maar ook voor gevorderde muzikanten die hun carrière naar een hoger niveau willen tillen. Het is een uitstekende gelegenheid om te netwerken en nieuwe connecties te maken in de muziekindustrie. Door deel te nemen aan de Muzikantendag kun je jezelf en je muziek naar een hoger niveau tillen en de basis leggen voor een succesvolle carrière.