Hoe wijzig ik mijn exploitatiecontract?

Wil je je exploitatierechten voor een land of werelddeel onderbrengen bij een andere auteursrechtenorganisatie? Dan kun je je contract met Buma en/of Stemra wijzigen.

Stel, je wilt je voor de Verenigde Staten aansluiten bij een auteursrechtenorganisatie in dat land, maar voor de rest van de wereld wil je lid blijven van BumaStemra. Dan dien je een verzoek bij ons in en wij verwijderen de Verenigde Staten uit je contract met BumaStemra.

Een exploitatiecontract kun je per jaar wijzigen, met een opzegtermijn van minimaal drie maanden. Wijzig je je lidmaatschap bijvoorbeeld per 30 september? Dan is je contract per 1 januari van het volgende jaar aangepast. Vanaf die datum kun je je aansluiten bij de auteursrechtenorganisatie in de Verenigde Staten. Geef aan dat je alleen lid wilt worden voor dat land.

Wil je de auteursrechten voor een specifieke categorie uitsluiten? Dat kan sinds juni 2014 via het opt-out systeem voor de categorieën events, RTV, achtergrondmuziek, mechanisch en online. Ook hier geldt een opzegtermijn van minimaal drie maanden.
Gebruik voor het wijzigen van je lidmaatschap het wijzigingsformulier exploitatie auteursrechten.