BumaStemra sluit zich aan bij Human Artistry Campaign

Licentie BumaStemra sluit zich aan bij Human Artistry Campaign

Wat is de Human Artistry Campaign? 

De Human Artistry Campaign (HAC) is een initiatief dat zich inzet voor verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in de creatieve industrie. Het doel is om de rechten en belangen van menselijke kunstenaars te beschermen door ervoor te zorgen dat AI-toepassingen transparant zijn en de toestemming van rechthebbenden respecteren. HAC streeft naar beleid en normen die eerlijkheid en vertrouwen in de sector bevorderen. Aangeslotenen zijn o.a. Sacem, PRS, BMI, ASCAP, ECSA, NVPI, CISAC en nog vele anderen.

 

Waarom we ons aansluiten bij de Human Artistry Campaign 

BumaStemra sluit zich aan bij de Human Artistry Campaign (HAC) om samen te werken met een internationaal netwerk van organisaties die onze waarden delen. De campagne benadrukt het belang van menselijke creativiteit en het respecteren van auteursrechten in het tijdperk van kunstmatige intelligentie (AI). Door ons aan te sluiten, versterken we onze inspanningen om de belangen van onze leden te beschermen tegen de ongereguleerde exploitatie van hun werk door AI-systemen.

 

Ons Commitment aan Creatieve Makers 

De kernprincipes van HAC, zoals transparantie, ethisch gebruik van technologie en eerlijke compensatie voor kunstenaars, sluiten nauw aan bij de missie van BumaStemra. Door deel te nemen aan deze campagne, laten we zien dat we actief betrokken zijn bij de mondiale discussie over AI en auteursrechten. We willen ervoor zorgen dat de stemmen van onze leden worden gehoord en dat hun rechten worden beschermd in een snel veranderende digitale wereld.  

Voor meer informatie over de Human Artistry Campaign, bezoek www.humanartistrycampaign.com