Achtergrondmuziek in de horeca

Licentie Achtergrondmuziek in de horeca

Muziek is allesbepalend voor de sfeer in jouw zaak. Ga je voor een swingende vibe of een mellow morning gevoel? De muziek die je draait zet de toon. Maar voor het draaien van achtergrondmuziek in een zakelijke setting zoals een café, restaurant of bar heb je een licentie nodig.

De kosten voor deze licentie berekenen we op basis van de oppervlakte van de ruimte waar de muziek wordt gedraaid. Dit kan binnen zijn, maar ook buiten zoals op een terras.

Een licentie aanvragen doe je via SCAN – het Service Centrum Auteurs- en Naburige Rechten.

Waarom een licentie?

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Muziek is de brandstof voor zakelijk succes en je dichter bij je zakelijke dromen. Het is de investering dus meer dan waard. En met een licentie bij BumaStemra is al je muziekgebruik in één keer goed geregeld.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Deze licentie wordt gebruikt door

  • Cafe’s
  • Restaurants
  • Hotels

Belangrijk: Denk aan een evenementen licentie voor een evenement in jouw zaak.

Wat kost het?

Wij gaan in deze berekening uit van het aantal vierkante meters van je onderneming waar de muziek hoorbaar is. Dat kan dus ook een terras zijn. Gaat het om amusementsmuziek, dan gaan wij uit van de oppervlakte en het aantal dagen. Het bedrag van de gages / uitkoopsom van de uitvoerende artiesten mag niet hoger zijn dan € 1.000,- per uitvoering en de entreeprijs niet hoger dan € 25,-.

Downloads

Download hier aanvullende informatie

Tarief achtergrondmuziek horeca (amusement)
Tariefbepaling horeca