Commercials met opdrachtmuziek

Licentie Commercials met opdrachtmuziek

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Muziek speelt een belangrijke rol bij het overbrengen van een boodschap. Om die reden wordt er vaak muziek gebruikt in commercials.. En met een licentie bij BumaStemra is je muziekgebruik in één keer goed geregeld.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Wat is de eerste vastlegging of synchronisatie?

Als je muziek en (bewegend) beeld samenvoegt, zoals bijvoorbeeld in een film, heet dit ‘synchronisatie’ of ‘eerste vastlegging’. De rechten die hierbij horen regel je via BumaStemra.
Omdat opdrachtmuziek doorgaans voor het eerst gebruikt wordt in de commercial waar het voor gemaakt is, hoef je met deze eerste vastlegging niets te doen. Je stemt het namelijk al af met de maker(s) van de muziek. Je moet wel een doorgeven aan Stemra waarin de opdrachtmuziek is gebruikt. Dan kan Buma eventuele andere inkomsten verdelen over leden die daar recht op hebben.

Downloads

Download hier aanvullende informatie

Muziek in audiovisuele producties