Evenementen

Licentie Evenementen

Wat voor een evenement je ook organiseert: er moet muziek zijn. Muziek zet de toon, maakt de sfeer en zorgt voor gezelligheid. Maar voor het gebruik van muziek op je evenement heb je een licentie nodig. Dit is los van wat je eventuele artiesten betaalt om te komen optreden op je evenement (de uitkoopsommen).

Waarom een licentie?

BumaStemra zet zich in voor een gezonde muziekindustrie, waarin muziekauteurs eerlijk worden beloond. Van de grote auteurs, tot auteurs die ooit groot gaan worden. Op die manier bouwen we samen aan de open en innovatieve muziekcultuur waar Nederland bekend om staat.

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Wat kost het?

Het tarief baseren we op de ticketomzet en de gages/uitkoopsommen. De ticketomzet is leidend, tenzij het totaal bedrag aan artiesten hoger is. Over dit bedrag rekenen we een percentage. Vaak is dit 7%. Als er geen entree gevraagd wordt en de artiesten treden (nagenoeg) belangeloos op, is er een minimumtarief o.b.v. oppervlakte.

Voorkom additionele kosten

Door tijdig opgave te doen bij Buma, voorkom je additionele kosten. De periode na het evenement is van invloed op het kostenpercentage. Tot een maand na het event zullen we geen additionele kosten in rekening brengen. Als je opgave doet tussen 1 en 2 maanden na afloop van je event, betaal je 10% toeslag. Iedere opvolgende twee maanden betaal je 5% meer, tot een maximum van 20% toeslag.

Meer weten?

Heb je vragen over het aanvragen van een licentie? Neem dan contact met ons op via 023 799 7801 of podia.evenementen@bumastemra.nl. Bekijk ook onze algemene voorwaarden voor muziekgebruik.

Downloads

Download hier aanvullende informatie

Tariefflyer algemeen muziekgebruik
Uitgebreide tarieftekst algemeen tarief
Algemene voorwaarden muziekgebruik

Evenementen: licentie aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*

Evenement

DD slash MM slash JJJJ
DD slash MM slash JJJJ

Line up

Is er alleen achtergrondmuziek? Dan kun je de velden leeglaten. Sommige boekingskantoren mogen Buma / auteursrechten namens ons factureren. Ze vermelden dit dan op de factuur. Staat Buma al op de factuur? Vermeld dan de naam van het boekingskantoor en stuur de kopie facturen naar podia.evenementen@bumastemra.nl. Wanneer de auteursrechten al (deels) betaald zijn, brengen wij dit voorschot in mindering op de licentie.
Naam act*
Uitkoopsom (excl. BTW)*
Boekingskantoor