Livestreaming muziekevenement

Licentie Livestreaming muziekevenement

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra heb je het muziekgebruik in één keer goed geregeld. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Livestreaming

Organiseer je een online live concert of muziekevenement? Dan heb je toestemming nodig voor het gebruik van muziek. Met een licentie van BumaStemra regel je de auteursrechten in één keer en ontvangen muziekmakers een eerlijke vergoeding.

Jij hebt een licentie nodig als:

  • Je een muziekevenement livestreamt via een eigen website of platform
  • Je inkomsten hebt uit bijvoorbeeld kaartverkoop, advertenties of sponsoring
  • Artiesten een vergoeding krijgen voor het optreden (uitkoopsom)

Wat kost het?

De vergoeding is 7% van de inkomsten of uitkoopsommen met een minimum van € 50,- per muziekevenement. Ook een fysiek muziekevenement valt onder deze regeling. De licentie geldt voor livestreams gericht op Nederland. Richt je je livestream op de internationale markt? Dan kijken we graag met jou naar de mogelijkheden.

Uitzondering voor YouTube, Facebook, Instagram of Twitch

Wil je livestreamen via YouTube, Facebook, Instagram of Twitch en zijn er geen inkomsten of uitkoopsommen? Dan heb je geen licentie van BumaStemra nodig. We hebben met deze platforms afspraken over het gebruik van muziek van onze leden.

Livestream geblokkeerd, wat nu?

Bij YouTube, Facebook, Instagram en Twitch kan je livestream geblokkeerd worden. Dat is omdat BumaStemra niet alle rechten op muziek vertegenwoordigt. In dat geval bepalen platenlabels en uitgevers zelf of je hun muziek mag gebruiken. Gebruik je een nummer dat je volgens het beleid niet mag gebruiken? Dan blokkeert het platform je livestream automatisch. BumaStemra blokkeert zelf niet en kan blokkades ook niet voorkomen.

Hoe kun je blokkades voorkomen?

  1. Krijg je een melding zodra je muziek van een platenlabel of uitgever gebruikt? Geef dan akkoord dat de inkomsten uit reclame naar dat bedrijf gaan.
  2. Bied je livestream aan via een eigen website en neem een licentie.

Gebruik van muziekopnames

Speel je de muziek niet zelf maar gebruik je opnames? Dan heb je te maken met naburige rechten. Dat zijn de rechten van uitvoerende muzikanten en platenlabels. Neem contact op met Sena voor meer informatie.

Downloads

Download hier aanvullende informatie

Voorwaarden livestreaming muziekevenement
Algemene Voorwaarden Online Muziekdistributie

Livestreaming muziekevenement: Vraag de licentie aan

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*

Evenementen

DD slash MM slash JJJJ
DD slash MM slash JJJJ
Indien onbekend vul ‘onbekend’ in
Indien er fysiek publiek aanwezig is

Line up

Is er alleen achtergrondmuziek? Dan kun je de velden leeglaten. Sommige boekingskantoren mogen Buma / auteursrechten namens ons factureren. Ze vermelden dit dan op de factuur. Staat Buma al op de factuur? Vermeld dan de naam van het boekingskantoor.
Naam act
Uitkoopsom (excl. BTW)
Boekingskantoor