Muziek aanbieden via streaming

Licentie Muziek aanbieden via streaming

Heb je een eigen website, app of ander platform en wil je muziek aanbieden via streaming? Dan heb je een licentie nodig. Je betaalt daarmee muziekmakers voor hun muziek die jij aanbiedt.

Dit is alleen zo als je de streams aanbiedt via een eigen omgeving. Gaat het via een ander platform zoals Spotify, Apple Music of YouTube? Dan hoef je geen licentie af te sluiten. BumaStemra heeft al overeenkomsten met deze platformen.

Waarom een licentie?

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Muziek is de brandstof voor zakelijk succes en brengt je dichter bij je zakelijke dromen. Het is de investering dus meer dan waard. En met een licentie bij BumaStemra is al je muziekgebruik in één keer goed geregeld.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Wat kost het?

De kosten voor een licentie bepalen we aan de hand van jouw omzet en hoeveel downloads je per jaar uitgeeft. In de tabel lees je de kosten voor een omzet tot € 6500,- en/of maximaal 200.000 gestarte streams per jaar.

Gestarte streams per jaar: Tarief per jaar:*
Maximaal 40.000 € 130,-
Maximaal 80.000 € 260,-
Maximaal 200.000 € 650,-

*Exclusief 21% btw.

De tarieven in deze tabel gelden voor wat wij ‘kleinverbruik’ noemen. Is je omzet hoger of heb je meer streams per jaar? Of zijn je streams ook beschikbaar in het buitenland? Dan heb je een andere licentie nodig, bijvoorbeeld voor ‘grootverbruik’. Neem in dat geval contact met ons op via online@bumastemra.nl.

Voorschot en eindafrekening

Bij het aanvragen van een licentie kun je aangeven hoeveel omzet en streams je verwacht. Je betaalt dan je licentie vooraf, op basis van die inschatting. Aan het eind van het jaar kijken we naar de daadwerkelijke omzet en het aantal streams . Als dit anders is dan wat je verwachtte, kan het zijn dat er uiteindelijk een ander definitief licentiebedrag wordt berekend.

Wat valt er onder deze licentie?

Met een licentie bij BumaStemra betaal je voor het auteursrecht van onze leden: de makers van muziek. Houd er rekening mee dat er nog meer rechthebbenden kunnen zijn, zoals uitvoerende artiesten of platenmaatschappijen. Meer informatie hierover kun je via NVPI krijgen.

Downloads

Download hier aanvullende informatie

Tariefflyer Streaming on demand Nederland
Algemene voorwaarden

Streaming on demand: vraag een licentie aan

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel
Naam*
Adres*
(definitieve naam of conceptnaam)
Lijst
DD slash MM slash JJJJ
DD slash MM slash JJJJ
Optioneel