Muziek in attractie-, pret-, en dierenparken

Licentie Muziek in attractie-, pret-, en dierenparken

Muziek is allesbepalend voor de sfeer in uw park. De muziek die wordt gedraaid, draagt bij aan een betere beleving van een attractie of het bewandelen van een looppad of gebied op het park. Ook is muziek bij een liveoptreden of een show bepalend voor de sfeer en beleving. Voor het gebruik van muziek is er een licentie nodig.

Waarom een licentie?

BumaStemra zet zich in voor een gezonde muziekindustrie, waarin muziekauteurs eerlijk worden beloond. Van de grote auteurs, tot auteurs die ooit groot gaan worden. Op die manier bouwen we samen aan de open en innovatieve muziekcultuur waar Nederland bekend om staat.

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Welke licentie heb ik nodig?

De kosten voor de licentie is afhankelijk van hoe de muziek wordt gebruikt.

  • Is het achtergrondmuziek? Dan is er een licentie nodig op basis van de oppervlakte van de ruimte waar de muziek te horen is. Dit kan binnen zijn, maar ook buiten. Deze licentie wordt gesloten o.b.v. het tarief Mechanische Achtergrondmuziek.
  • Is het (achtergrond)muziek in een attractie? Dan is er een licentie nodig op basis van het soort van de exploitatie van deze attractie. Deze licentie wordt gesloten o.b.v. Tarief Kermis.
  • Is het een liveoptreden of vindt er een show met muziek plaats? Dan is er een licentie nodig op basis van de oppervlakte en/of gage/uitkoopsom van de uitvoerende(n). Deze licentie wordt gesloten o.b.v. het Algemeen Tarief.

Voorkom additionele kosten

Door tijdig opgave te doen bij Buma voorkom je additionele kosten. De periode na het evenement is van invloed op het kostenpercentage. Tot een maand na het event zullen we geen additionele kosten in rekening brengen. Als je de opgave tussen 1 en 2 maanden na afloop van je event doet, betaal je 10% toeslag. Iedere opvolgende twee maanden betaal je 5% meer, tot een maximum van 20% toeslag.

Waar vraag je de licenties aan?

Een licentie aanvragen voor achtergrondmuziek doe je via SCAN – het Service Centrum Auteurs- en Naburige Rechten.

Heb je een licentie voor liveoptreden(s) of een show(s) nodig?  Dan kun u deze gemakkelijk via het digitale formulier voor ‘evenementen’ aanvragen, zie de link.

Heb je vragen over deze licentie, neem dan contact op met de afdeling Evenementen via 023 799 7801 of podia.evenementen@bumastemra.nl. Bekijk ook onze algemene voorwaarden voor muziekgebruik.