Muziek in musea

Licentie Muziek in musea

De muziek die in een museum wordt gedraaid, draagt bij aan een betere beleving van een tentoon- of (film)voorstelling. Voor het gebruik van deze muziek is er een licentie nodig.

Waarom een licentie?

BumaStemra zet zich in voor een gezonde muziekindustrie, waarin muziekauteurs eerlijk worden beloond. Van de grote auteurs, tot auteurs die ooit groot gaan worden. Op die manier bouwen we samen aan de open en innovatieve muziekcultuur waar Nederland bekend om staat.

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Welke licentie heb ik nodig?

Om te bepalen welke licentie je nodig hebt, wordt er gekeken naar hoe de muziek gebruikt wordt.

  • Is het achtergrondmuziek? Dan is er een licentie nodig op basis van de oppervlakte van de ruimte waar de muziek te horen is. Deze licentie wordt gesloten o.b.v. het tarief Mechanische Achtergrondmuziek.
  • Is het een liveoptreden? Dan is er een licentie nodig op basis van de oppervlakte en/of gage/uitkoopsom van de uitvoerende(n). Deze licentie wordt gesloten o.b.v. het Algemeen Tarief .
  • Is het een (film)voorstelling met muziek? Dan is er een licentie nodig op basis van de oppervlakte. Wordt er een aparte entree gevraagd voor deze ruimte met muziek? Dan wordt er ook gekeken naar de ontvangst uit kaartverkoop. Deze licentie wordt gesloten o.b.v. het Algemeen Tarief.

De kosten zijn dus afhankelijk van de oppervlakte, de gages en de uitkoopsommen.

Voorkom additionele kosten

Door tijdig opgave te doen bij Buma, voorkom je additionele kosten. De periode na het evenement is van invloed op het kostenpercentage. Tot een maand na het event zullen we geen additionele kosten in rekening brengen. Als je opgave doet tussen 1 en 2 maanden na afloop van je event, betaal je 10% toeslag. Iedere opvolgende twee maanden betaal je 5% meer, tot een maximum van 20% toeslag.

Waar vraag je de licenties aan?

Een licentie aanvragen voor achtergrondmuziek doe je via SCAN – het Service Centrum Auteurs- en Naburige Rechten.

 

Heb je een licentie voor liveoptreden(s) of een show(s) nodig? Dan kun u deze gemakkelijk via het digitale formulier voor ‘evenementen’ aanvragen, zie de link.

Heb je vragen over deze licentie, neem dan contact op met de afdeling Evenementen via 023 799 7801 of podia.evenementen@bumastemra.nl. Bekijk ook onze algemene voorwaarden voor muziekgebruik.