Muziek tijdens livestreaming

Livestreaming via YouTube, Facebook, Instagram of Twitch

Licentie Muziek tijdens livestreaming

Waarom een licentie?

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Livestreamen via een platform?

De makkelijkste manier om te livestreamen is via een platform zoals Youtube, Facebook, Instagram en Twitch. BumaStemra heeft al afspraken over het gebruik van muziek van onze leden. Dus wil je livestreamen via YouTube, Facebook, Instagram of Twitch? Dan heb je geen licentie van BumaStemra nodig.

Livestream geblokkeerd?

Toch kan je livestream geblokkeerd worden als je muziek gebruikt. Bij YouTube, Facebook, Instagram én Twitch. Dat komt omdat BumaStemra niet alle rechten op muziek vertegenwoordigt. Platenlabels en sommige uitgevers bepalen of je hun muziek mag gebruiken. Gebruik je een nummer dat je volgens het beleid niet mag gebruiken? Dan blokkeert het platform je livestream automatisch.

BumaStemra blokkeert zelf niet. We kunnen blokkades ook niet voorkomen.

Voorkom dat je livestream geblokkeerd wordt
Je kunt op 3 manier voorkomen dat je video geblokkeerd wordt:

  1. Krijg je een melding als je muziek van een platenlabel of uitgever gebruikt? Geef dan akkoord dat de inkomsten uit reclame naar dat bedrijf gaan.
  2. Bied je livestream aan via een eigen website.
  3. Livestreaming via een eigen website

Wil je geen risico dat je livestream geblokkeerd wordt? Je eigen website is de veiligste manier. Voor de muziek heb je dan wel toestemming nodig. Dat regel je met een licentie.

In twee gevallen is er geen BumaStemra-licentie nodig:

  • Voor kerken met een streaming licentie van BumaStemra (via CCLI)
  • Voor uitvaarten die plaatsvinden in een crematorium met een algemene Buma-licentie

Wat kost het?

De kosten voor een licentie zijn € 130,- per jaar. Of een deel daarvan (pro rata) als je de licentie korter nodig hebt. Het minimum is een maand.

Genereer je inkomsten met livestreaming en verwacht je meer dan € 6.500,- omzet? Dan is het tarief 10% van de omzet bij 100% muziekgebruik.

 

Downloads

Download hier aanvullende informatie

Algemene voorwaarden

Muziek tijdens livestreaming: vraag een licentie aan

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel
Naam*
Adres*
DD slash MM slash JJJJ
DD slash MM slash JJJJ
Optioneel