Online radiostation of -zender

Licentie Online radiostation of -zender

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Online radio

Maak je online radio en gebruik je daarbij muziek? Dan heb je daar toestemming voor nodig. Die toestemming regel je via twee licenties: bij BumaStemra én Sena. We leggen uit waarom en hoe dit werkt.

Kosten

Wat je licenties kosten hangt af van of je een hobby-station bent of niet. Een licentie voor hobby-stations kost € 26,- per maand, inclusief btw. Deze licentie is bedoeld voor beginnende stations en hobbyisten die af en toe willen draaien. Je hebt met deze licentie toestemming om 24 uur per dag alle muziek te draaien die je wil.

Een bedrijfsmatige licentie is er ook. Je betaalt dan 13% van de inkomsten van je zender, met een minimum van € 65,- per maand. Beiden zijn exclusief 13% btw. Deze licentie is voor online radiostations waarmee je ook reclame maakt, sponsors werft.

Waarom twee licenties?

Muziek is altijd door iemand geschreven en gespeeld. Vaak is dat niet dezelfde persoon. Degene die de muziek schrijft heeft auteursrechten. Hiervoor betaal je via BumaStemra. Degene die de muziek speelt wordt vertegenwoordigd voor Sena. Zij komen op voor uitvoerende artiesten. Vandaar dat je bij allebei deze partijen een licentie moet aanvragen.

Heb je vragen of wil je iets bespreken? We zijn bereikbaar via service@mijnlicentie.nl of bel ons op 020 – 700 9099.

Downloads

Download hier aanvullende informatie

Tarief online radio
Algemene voorwaarden