Muziek gebruiken voor podcasts

Licentie Podcasts

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

 

Een licentie

Maak je een podcast en gebruik je daarin muziek? Dan heb je daar een licentie voor nodig. Met die licentie zorg je dat de makers van muziek betaald krijgen voor jouw gebruik. Je kunt deze licentie makkelijk en snel afsluiten via BumaStemra.
Deze licentie heb je alleen nodig als je podcasts aanbiedt via je eigen website of via iTunes. Is jouw podcast beschikbaar via Spotify of Soundcloud? Dan heb je geen licentie nodig: BumaStemra heeft al met het platform geregeld dat er betaald wordt voor muziekgebruik.

Wat kost het?

De kosten voor een licentie bepalen we aan de hand van hoeveel gestarte streams / downloads je per jaar hebt.

Gestarte streams/downloads per jaar: Tarief per jaar:*
Maximaal 120.000 € 130,-
Maximaal 240.000 € 260,-
Maximaal 600.000 € 650,-

*Exclusief 21% btw.

De tarieven in deze tabel gelden voor wat wij ‘kleinverbruik’ noemen. Heb je meer gestarte streams of downloads per jaar? Dan heb je een licentie voor ‘grootverbruik’ nodig.

Andere rechten bij het aanbieden van downloads

Met een licentie bij BumaStemra betaal je voor het auteursrecht van onze leden: de makers van muziek. Houd er rekening mee dat er nog meer rechthebbenden kunnen zijn, zoals uitvoerende artiesten of platenmaatschappijen. Meer informatie hierover kun je via NVPI krijgen.

Voorschot en eindafrekening

Bij het aanvragen van een licentie kun je aangeven hoeveel omzet en downloads je verwacht. Je betaalt dan je licentie vooraf, op basis van die inschatting. Aan het eind van het jaar kijken we naar de daadwerkelijke omzet en het aantal downloads. Als dit anders is dan wat je verwachtte, kan het zijn dat er uiteindelijk een ander definitief licentiebedrag wordt berekend.

Downloads

Download hier aanvullende informatie

Tarief podcasts
Algemene voorwaarden

Podcasts: vraag een licentie aan

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel
Naam*
Adres*
Link naar podcast*
(meerdere url's mogelijk)
DD slash MM slash JJJJ
DD slash MM slash JJJJ
Optioneel