Verkoopproducties (dvd) met bestaand (hit) repertoire

Licentie Verkoopproducties (dvd) met bestaand (hit) repertoire

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Maak je audiovisuele producties (dvd’s) om te verkopen? Dan heb je een licentie nodig voor de muziek die je in de productie gebruikt. In deze categorie vallen alle audiovisuele producties die je gaat verhuren of verkopen aan consumenten.

Voorbeelden zijn:

  • Concertregistraties, cabaretvoorstellingen, compilaties van (muziek)clips
  • Speelfilms, documentaires, korte films of televisieshows uitgebracht op dvd. (Zie ook: ‘Speelfilms en Documentaires’
  • Alle overige audiovisuele producties die bestemd zijn voor (offline en online) verkoop of verhuur.

Wat is bestaand (hit)repertoire?

Maak je gebruik van muziek die al te koop is in een winkel of via het internet? Dan noemen we dit ‘bestaand (hit)repertoire’. Voor het gebruik daarvan heb je toestemming nodig van de auteurs (bijvoorbeeld de tekstschrijver of componist). Die toestemming kun je via ons regelen. Dit is altijd een unieke situatie. We bekijken per keer of een auteur het goed vindt dat de muziek gebruikt wordt en welke vergoeding daarbij past.

 

Wat is de eerste vastlegging of synchronisatie?

Als je muziek en (bewegend) beeld samenvoegt, heet dit ‘synchronisatie’ of ‘eerste vastlegging’. De rechten die hierbij horen, regel je via BumaStemra.

Downloads

Download hier aanvullende informatie

Muziek in audiovisuele producties

Vraag een licentie aan

"*" geeft vereiste velden aan

E-mailadres aanvrager*