Verkoopproducties (dvd’s) met opdrachtmuziek

Licentie Verkoopproducties (dvd’s) met opdrachtmuziek

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Maak je audiovisuele producties (dvd’s) om te verkopen? Dan heb je een licentie nodig voor de muziek die je in de productie gebruikt. In deze categorie vallen alle audiovisuele producties die je gaat verhuren of verkopen aan consumenten.

Voorbeelden zijn:

  • Concertregistraties, cabaretvoorstellingen, compilaties van (muziek)clips
  • Speelfilms, documentaires, korte films of televisieshows uitgebracht op dvd. (Zie ook: ‘Speelfilms en Documentaires’
  • Alle overige audiovisuele producties die bestemd zijn voor (offline en online) verkoop of verhuur.

Wat is de eerste vastlegging of synchronisatie?

Als je muziek en (bewegend) beeld samenvoegt, heet dit ‘synchronisatie’ of ‘eerste vastlegging’. De rechten die hierbij horen, regel je via BumaStemra.

Omdat opdrachtmuziek doorgaans voor het eerst gebruikt wordt in de productie waar het voor gemaakt is, hoef je met deze eerste vastlegging niets te doen. Je stemt het namelijk al af met de maker(s) van de muziek. Je moet wel een doorgeven aan Stemra waarin de opdrachtmuziek is gebruikt. Dan kan Buma eventuele andere inkomsten verdelen over leden die daar recht op hebben.

Neem hiervoor contact op met av@bumastemra.nl.

Downloads

Download hier aanvullende informatie

Muziek in audiovisuele producties