Nieuwe muzieklicentiedeals tussen BumaStemra & Snapchat

Snapchat deal BumaStemra
Licentie Nieuwe deal Snapchat

Op donderdag 13 april heeft Snapchat aangekondigd dat zij maar liefst 512 nieuwe muzieklicentiedeals hebben afgesloten met muziekrechtenhouders over de hele wereld, waaronder in Nederland met BumaStemra.

Deze nieuwe deals zijn een aanvulling op de bestaande partnerships met grote en onafhankelijke platenmaatschappijen en muziekuitgevers over de hele wereld, waaronder Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group en nog 9000 andere onafhankelijke muziekuitgevers en labels.

Het toevoegen van lokale artiesten en hun muziek aan de Snapchat Sounds-bibliotheek biedt grote voordelen voor zowel opkomende als gevestigde artiesten. Wanneer vrienden een Snap sturen waaraan een gelicenseerde Sound is toegevoegd, kan dit gezien worden als een muziekaanbeveling van vriend tot vriend. Door de muziek van Sounds uit te breiden, maakt Snapchat het nog makkelijker voor Snapchatters om nieuwe muziek in het genre waar ze van houden te ontdekken, te creëren en te delen. Dit geeft Snapchatters nog meer creatieve vrijheid, vooral in combinatie met Snapchats augmented reality Lens-mogelijkheden.

De deal met BumaStemra stelt Snapchat in staat om muziek van onze leden beschikbaar te stellen op hun Snapchat Sounds-bibliotheek, zodat gebruikers van SnapChat repertoire van BumaStemra leden kunnen gebruiken in berichten en Snaps. Het is onze eerste deal met het platform en de licenties dekken meer dan 160 gebieden. We zullen blijven samenwerken met SnapChat om ons partnerschap uit te bouwen en er continu informatie uitgewisseld wordt om muziekmakers te kunnen informeren over het gebruik van muziek op het platform.