Music Royalty Payment Specialist

Heb jij een passie voor muziek en een affiniteit met de entertainmentindustrie? Wil je bijdragen aan het succes van componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers door ervoor te zorgen dat zij iedere maand hun welverdiende vergoedingen ontvangen? Ben jij daarnaast geïnteresseerd in de nieuwste technologieën? Dan is deze functie iets voor jou!

32 - 40 uur 3.351 - 4.787 monthly
0 jaar ervaring, vast

Word een onmisbare schakel bij BumaStemra in het hart van de muziekindustrie!

Bij BumaStemra speel jij een cruciale rol in de maandelijkse inkomsten van onze klanten: muziekuitgevers, tekstschrijvers en componisten. Samen met je team zorg jij voor de correcte verdeling en uitbetaling van muziekrechten. Dit is een verantwoordelijke rol waarin jouw planmatige aanpak, analytisch vermogen en drive voor verbetering essentieel zijn.

Wat je doet

Als BumaStemra vertegenwoordigen wij componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. We zorgen dat de makers van muziek de vergoeding krijgen waar ze recht op hebben, als deze wordt gebruikt op onder andere radio, tv, streamingdiensten, podia en in horeca, winkels en bedrijfsruimtes. Daarnaast promoten we het Nederlands auteursrecht in zowel binnen- als buitenland. Zo wordt bijvoorbeeld Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers een internationaal podium geboden door belangrijke evenementen als Eurosonic Noorderslag en het ADE te ondersteunen.

Binnen onze organisatie is het team Distributie onderdeel van de divisie Operations. Het team is verantwoordelijk voor een tijdige, juiste en volledige doorbetaling van geld uit muziekrechten naar de componisten, auteurs en uitgevers in binnen- en buitenland. Je geeft uitvoering aan het betaal en vereffeningsproces en begeleidt bij de publicatie van afrekenspecificaties op het ledenportaal MijnBumaStemra. Dat doen we op basis van een vastgestelde kwartaalplanning We werken daarbij nauw samen met de andere teams binnen de divisie operations zoals IT, de afdelingen Music Identification Online & offline en Documentation.

Tegelijkertijd is de afdeling distributie in transitie; met de invoering van nieuwe IT-systemen, verandert de focus van ons team van uitvoering richting controleren, analyseren en verbeteren.

Wat je krijgt

Je arbeidsvoorwaardenpakket ziet er als volgt uit:

  • Het maximum bruto maandsalaris is € 4.787,- per maand op basis van 40 uur. Het uiteindelijke salaris is afhankelijk van je ervaring en opleiding
  • 8% vakantiegeld
  • Hybride werken behoort tot de mogelijkheden (minimaal 50% op kantoor)
  • Een pensioenregeling via middelloon
  • Lease-a-bike (met kilometervergoeding)
  • 30 vakantiedagen per kalenderjaar met verkoop – en/of terugkoopregeling
  • Studie- en ontwikkelmogelijkheden

Wie je bent

We zijn nieuwsgierig naar wat je drijft en zijn vooral op zoek naar jou als bovenstaande uitdaging je leuk en interessant lijkt!

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een zelfstandig opererende collega met een pragmatische aanpak en kritische instelling. Analytisch vermogen, gevoel voor auteursrechtelijke vraagstukken, gecombineerd met oog voor de wensen en behoeften van rechthebbenden en muziekgebruikers zijn onmisbaar in deze functie. Je bent gericht op het leveren van kwaliteit, resultaat en je bent iemand die draagvlak weet te creëren.

We vinden het belangrijk dat de volgende activiteiten binnen de functie je aanspreken:

Verbeteren en optimaliseren

  • Het gevraagd of ongevraagd uitwerken van voorstellen, die betrekking hebben op kwaliteit, distributiebeleid en optimalisatie van het ketenproces
  • Het betrokken zijn bij (team-overstijgende) projecten.
  • Het functioneren als vraagbaak omtrent het distributiebeleid van BumaStemra
  • Het optimaliseren van werkprocessen en werkinstructies

Uitvoering

  • Het uitvoeren van het distributieproces en het controleren van de distributie op kwaliteit en consistentie.
  • Het uitvoeren van het facturatie en betaalproces.
  • Het bewaken van de tijdige, juiste en volledige levering van uitkering specificaties en rekening courant overzichten op Mijn BumaStemra

Verder voldoe je aan de volgende eisen:

  • Hbo-niveau, bij voorkeur een bedrijfskundige/data analyse achtergrond;
  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring, waarbij ervaring met copyright en/of auteursrecht een pré zijn;
  • Ervaring met complexe processen en kennis van projectmatig werken;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden.

Interesse?

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Nicoline Mastenbroek, onze HR Adviseur. Je kunt haar bij bereiken per mail (nicoline.mastenbroek@bumastemra.nl of Whatsapp (06-29504808).
Een sollicitatie kan door te mailen naar sollicitatie@bumastemra.nl. We zijn uiteraard zeer geïnteresseerd in wat je drijft en wat je zoekt. Een korte motivatie waarom deze functie je aanspreekt en wat maakt dat je bij ons wilt werken waarderen we dan ook zeer.

Het sollicitatieproces bestaat uit in ieder geval twee gesprekken bij ons op locatie.