Poppodia, buurt-, club en dorpshuizen

Licentie Poppodia, buurt-, club en dorpshuizen

Wat voor een bijeenkomst je ook organiseert, met muziek help je de goede sfeer een handje. Maar voor het gebruik van muziek heb je een licentie nodig.

De kosten voor een licentie berekenen we op basis van de oppervlakte van de ruimte waar de muziek wordt gedraaid. Soms kijken we ook naar het aantal dagen van de bijeenkomst, bijvoorbeeld als het om amusementsmuziek zoals een band of andere live-muziek gaat.

De licentie voor poppodia, buurt-, club- en dorpshuizen (welzijn) is bedoeld voor evenementen waarvan de toegangsprijs lager is dan € 25,- en de gages of uitkoopsom van de uitvoerenden lager zijn dan € 1.000,- (beiden exclusief btw). Organiseer je een evenement met hogere bedragen? Dan heb je een evenementen-licentie nodig.

Valt jouw bijeenkomst of evenement wel binnen deze bedragen? Vraag dan een licentie aan via SCAN – het Service Centrum Auteurs- en Naburige Rechten.

Waarom een licentie?

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Muziek is de brandstof voor zakelijk succes. Sta je wel een stil bij wat muziek je oplevert? Zoals sfeer, emotie en energie. Muziek brengt je dichter bij je zakelijke dromen. Het is de investering dus meer dan waard. En met een licentie bij BumaStemra is al je muziekgebruik in één keer goed geregeld.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Belangrijk: De licentie voor poppodia, buurt-, club- en dorpshuizen (welzijn) is bedoeld voor evenementen waarvan de toegangsprijs lager is dan € 25,- en de gages of uitkoopsom van de uitvoerenden lager zijn dan € 1.000,- (beiden exclusief btw). Organiseer je een evenement met hogere bedragen? Dan heb je een evenementen-licentie nodig.

Wat kost het?

Het tarief wordt bepaald op basis van de oppervlakte van de ruimte waar de muziek te horen is. Dat kan dus ook een terras zijn. Gaat het om amusementsmuziek, dan gaan wij uit van de oppervlakte en het aantal dagen. Hierbij is het van belang dat het bedrag van de gages/uitkoopsom van de uitvoerenden niet hoger is dan € 1.000,- per uitvoering en de toegangsprijs lager is dan € 25,-.

Downloads

Download hier aanvullende informatie

Tariefflyer muziekgebruik welzijn
Algemene Voorwaarden muziekgebruik welzijn