Muziek in de horeca

Licentie Muziek in de horeca

Wil je een middag of avond met muziek organiseren? Dit trekt bezoekers, verhoogt je omzet en het zorgt voor een goede sfeer. Voor het gebruik van muziek heb je een licentie nodig, zodat de makers een eerlijke vergoeding voor hun werk ontvangen. Hieronder uitleg over de verschillende licenties binnen de horeca.

Deze licenties worden gebruikt door

  • Cafe’s
  • Clubs
  • Hotels
  • Restaurants
  • Studentenvereniging

Achtergrondmuziek licentie

Wanneer je de eigenaar bent van een horecazaak regel je de toestemming voor achtergrondmuziek via SCAN – het Service Centrum Auteurs- en Naburige Rechten. De kosten voor deze licentie hangen af van het aantal vierkante meters van de locatie waar de muziek te horen is. 

Live-/amusementsmuziek licentie

Eigen Horecazaak 

Wanneer je de eigenaar bent van een horecazaak en je een avond met een live act (bijvoorbeeld DJ of artiest) organiseert, dan valt dit onder amusementsmuziek. Indien de toegangsprijs lager is dan € 25,- en/of de gages van de acts lager dan €1.000,- per act (excl. BTW), dan is het voordelig een doorlopende licentie af te sluiten via Service Centrum Auteurs- en Naburige Rechten.  

Organiseer je als horecaondernemer een evenement met gages hoger dan €1.000,- per act en/of een entree hoger dan €25,-? Dit valt niet (volledig) onder de doorlopende licentie. Hier heb je een aparte licentie voor nodig.

Verhuur

Wanneer je geen eigenaar bent van een horecalocatie, dan heb je een evenementen licentie nodig. Deze geldt voor alle evenementen in Nederland en wordt afgesloten o.b.v. het Algemeen Tarief. Wanneer je het evenement samen met de horecalocatie organiseert, maak dan duidelijke afspraken om onverwachtse kosten te voorkomen.

Waarom een licentie?

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Muziek is de brandstof voor zakelijk succes. Sta je wel eens stil bij wat muziek je oplevert? Zoals sfeer, emotie en energie. Muziek brengt je dichter bij je zakelijke dromen. Het is de investering dus meer dan waard. En met een licentie bij BumaStemra is al je muziekgebruik in één keer goed geregeld.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Wat kost het?

Bij de doorlopende licenties voor achtergrond- en amusementsmuziek wordt er gekeken naar het aantal vierkante meters van de horecalocatie en hoe vaak er muziek te horen is. Wanneer er tickets boven de €25,- (excl. BTW) worden verkocht en/of de uitkoopsommen meer dan €1.000,- zijn, dan wordt hier nog een aanvullende licentie voor gesloten met als basis het Algemeen Tarief

Downloads

Download hier aanvullende informatie

Tarief muziek in de horeca
Algemene voorwaarden en tariefbepalingen Horeca

Horeca-evenement: licentie aanvragen