Muziek in de horeca (achtergrond en live)

Wil je een livemuziek-avond organiseren? Livemuziek trekt bezoekers, kan je omzet verhogen en zorgt voor een goede sfeer. Maar voor het gebruik van muziek, ook als dit live is, heb je een licentie nodig.

De kosten voor deze licentie hangen af van het aantal vierkante meters van de locatie waar de muziek te horen is. Soms kijken we ook naar het aantal dagen van het evenement, bijvoorbeeld als het om amusementsmuziek zoals een band of dj gaat.

De licentie voor livemuziek in de horeca is bedoeld voor evenementen waarvan de toegangsprijs lager is dan € 25,- en de gages of uitkoopsom van de uitvoerenden lager dan € 1.000,- (beiden exclusief btw). Organiseer je een evenement met hogere bedragen? Dan heb je een evenementen-licentie nodig.

Een licentie vraag je aan via SCAN – het Service Centrum Auteurs- en Naburige Rechten.

Waarom een licentie?

Altijd en overal muziek, zonder gedoe. Wat je muziekkeuze ook is, met een licentie bij BumaStemra kun je ongelimiteerd muziek gebruiken, uit binnen- en buitenland. Wij helpen je aan de licentie die bij jouw gebruik past. Dat doen we zonder winstoogmerk. Zodat muziekmakers een vergoeding krijgen voor hun liedjes en zodat jij je 100% kan focussen op jouw business.

Muziek is de brandstof voor zakelijk succes. Sta je wel een stil bij wat muziek je oplevert? Zoals sfeer, emotie en energie. Muziek brengt je dichter bij je zakelijke dromen. Het is de investering dus meer dan waard. En met een licentie bij BumaStemra is al je muziekgebruik in één keer goed geregeld.

Goed voor muziekmakers. Goed voor jouw resultaten.

Deze licentie wordt gebruikt door

  • Cafe’s
  • Restaurants
  • Hotels

Belangrijk: De licentie voor livemuziek in de horeca is bedoeld voor evenementen waarvan de toegangsprijs lager is dan € 25,- en de gages of uitkoopsom van de uitvoerenden lager dan € 1.000,- (beiden exclusief btw). Organiseer je een evenement met hogere bedragen? Dan heb je een evenementen-licentie nodig.

Wat kost het?

Wij gaan in deze berekening uit van het aantal vierkante meters van je onderneming waar de muziek hoorbaar is. Dat kan dus ook een terras zijn. Gaat het om amusementsmuziek, dan gaan wij uit van de oppervlakte en het aantal dagen. Het bedrag van de gages / uitkoopsom van de uitvoerende artiesten mag niet hoger zijn dan € 1.000,- per uitvoering en de entreeprijs niet hoger dan € 25,-.

Downloads

Download hier aanvullende informatie

Tarief muziek in de horeca
Algemene voorwaarden en tariefbepalingen Horeca